I tjejers spår – för framtids segrar:
Om tjejlopp och villkor för kvinnors motionsidrottande

Datum: torsdag 30 juni
Tid:
10:00 – 11:15
Plats: Linköpings Konsert & kongress Studio.
Detta är en hybridföreläsning. Till de som anmält sig att delta digitalt, skickas en länk ut dagen innan. Föreläsningen kommer även i efterhand att läggas ut på SM-veckans Youtube-kanal.

Moderator: Jessica Falkman

Motionslopp för kvinnor, så kallade tjejlopp, lockar hundratusentals deltagare varje år och marknadsförs ofta med ord som gemenskap, fest och glädje – utan jäkt och stress. Vad säger dessa lopp om vårt samhälle och vår kultur? Vilka villkor omgärdar tjejloppen och vilka konsekvenser får de i förlängningen – för jämställdheten och könsrelationerna i samhället, för motionsidrotten och för de möjliga sätten att motionera som kvinna?

Föreläsare: Karin S. Lindelöf, docent i genusvetenskap, FD i etnolog och Annie Woube, FD i etnologi

 


Kontakt 

Ulrika Smith Svenstedt
RF-SISU Östergötland
072-0688539
[email protected]


Om Mötesplats SM-veckan

Mötesplatsen är en del av SM-veckan. Med idrotten i fokus lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling. Med spännande föreläsningar, intressanta gäster, debatter och diskussioner ger Mötesplats SM-veckan inspiration och ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning.

Mötesplats SM-veckan i Linköping arrangeras i samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Östergötland, Linköpings Universitet, Linköpings kommun och Visit Linköping.