Tema: jämställd bevakning av idrottsevenemang

Dag: tisdag 28 juni
Tid: 10.30-12.00
Plats: Linköpings Konsert & kongress Studion/Hybrid

 


Program

Jämställd bevakning av idrottsevenemang SVT

Föreläsare: Linn Hellstrand, digital strateg/projektledare SVT Sport

”SVTs sports resa mot en jämställd sportbevakning började på riktigt 2015. Då bestämde vi oss för att på allvar arbeta för en jämställd sportbevakning. Vi började trevande men lärde oss mer och mer.  Mätning och uppföljning har varit viktiga nycklar, precis som allas ansvar att bidra. Men det har också varit en resa fylld av misstag, tuffa insikter och heta diskussioner. Fem år senare vann vi i hård konkurrens Svenska jämställdhetspriset och året efter höll SVT Sport i en masterclass för andra europeiska bolag på temat. För oss på SVT Sport har en jämställd sportbevakning inneburit fler egna nyheter, fler historier att berätta och mer livesport att sända.”

 

Jämställd idrottsrapportering i Östergötland – hur ser förutsättningarna ut och vad spelar det för roll?

Föreläsare: Karin Linkhorst, jämställdhetsutvecklare med uppdrag kring demokrati

  • Östergötlands jämställdhetsråd
  • Presentation av resultatet från kartläggningen av regionala medieaktörer och jämställd idrottsbevakning

Paneldiskussion

Panelen består av Sophia Nygren LF Östgöta (som medlem i rådet samt som aktör inom sponsring) Linn Hellstrand SVT, Marie Kustvik Corren, LHC Niclas Björkman samt någon mer inbjuden gäst som ej är klar.

Moderator Jessica Falkman


Kontakt

Ulrika Smith Svenstedt
RF-SISU Östergötland
072-0688539
[email protected]


Om Mötesplats SM-veckan

Mötesplatsen är en del av SM-veckan. Med idrotten i fokus lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling. Med spännande föreläsningar, intressanta gäster, debatter och diskussioner ger Mötesplats SM-veckan inspiration och ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning.

Mötesplats SM-veckan i Linköping arrangeras i samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Östergötland, Linköpings Universitet, Linköpings kommun och Visit Linköping.