Föreläsningar

Luleå tekniska universitets logotype

10.00-12.00 Pass 1: SNÖ OCH IS

Du får veta mer om olika sorters snö och den senaste forskningen kring snöklassificering, samt hur samspelet mellan miljö, väder, vanor och attityder påverkar när en person känner sig bekväm att rör sig utomhus på vintern.

Målgrupp: Rekommenderas från 16 år och uppåt
Arrangör: Luleå Tekniska Universitet

 

13.00-15.00 Pass 2: SNÖ OCH IS

Luleå tekniska universitets logotype

En eftermiddag med två spännande föreläsningar med kopplingar till snö och is. Föreläsningen ”Stadsdesign av vinterstäder” och ”Spara pengar på att lagra snö”.

Målgrupp: Rekommenderas från 16 år och uppåt.
Arrangör: Luleå Tekniska Universitet och Peak Innovation Östersund.

 

13.30-14.30 The Power of Events – idrottsevenemangs samhällsnytta

Evenemangsforskaren Robert Pettersson beskriver svenska idrottsevenemangs samhällsnytta utifrån ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Med hjälp av aktuella exempel kopplade till projektet Framåt för fler i rörelse belyser Robert idrottsevenemangs positiva effekt på folkhälsan.

Målgrupp: Alla intresserade, men speciellt för alla som har nytta av att veta mer om hur event ska stärka en kommun, region eller ort. Kommunala och regionala tjänstepersoner är extra varmt välkomna.
Arrangör: Svenska Spel i samverkan med RF-SISU Norrbotten

 

17.00-17.45 Att skapa hög(re) presterande team 

Vad krävs av ledarskapet, organisationen, kulturen, gruppen och individen, för att kunna prestera bättre? Föreläsare är Tobhias Wikström är stridspilot, överstelöjtnant och flygchef på F 21 i Luleå. Han har tidigare spelat fotboll på elitnivå i Hammarby IF.

Målgrupp: Tränare, företagsledare, idrottare och andra som är intresserade av ledarskap och motivation. Föreläsningen är anpassad för vuxna och äldre ungdomar.
Arrangör: F21 i Luleå

 

18.00-20.00 Social inkludering, mångfald och jämställdhet 

genom fotboll

Sevana Ghadimi är elitfotbollspelaren som

grundade Ronja FK, en klubb som med bollen som verktyg arbetar för flickors rätt att välja sin fritid, för ökad jämställdhet och mot hedersförtryck. Föreningen tilldelades Svenska barnidrottspriset 2018.

Målgrupp: Alla är välkomna, men rekommenderas från 15 år och uppåt.
Arrangör: är Norrbottens Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet i samverkan med RF-SISU Norrbotten.

 

Anmälan

För att delta Mötesplatsen måste du anmäla dig. Du kan delta på en eller flera programpunkter. Anmäl dig via länkarna nedan.