Den 25–31 mars 2020 arrangeras SM-veckan vinter i Luleå och Boden. Vi är två städer i Norrbotten med knappa fyra mil emellan. Vi delar redan breddgrader, arbetskraft och naturens möjligheter och nu delar vi även på värdskapet för SM-veckan. Tillsammans är vi starkare.

En levande region
som är lätt att nå

I Luleå och Boden bor drygt 100 000 invånare, många som dagligen arbetspendlar mellan städerna med bil, buss eller pendeltåg. Förutom att det är lätt att ta sig mellan städerna är det lätt för besökare att ta sig till oss. Luleå Airport ligger en dryg timmes flygresa från Stockholm och flygplatsen ligger endast nio kilometer från Luleå centrum.

Storstadens utbud
med småstadens närhet

Hos oss förenas storstadens utbud med småstadens närhet. Vi har ett universitet med forskning i världsklass och regionen präglas av ett nytänkande näringsliv och ett positivt samarbetsklimat. Vi eftersträvar ett inkluderande klimat där alla ska känna tillhörighet, trygghet och möjlighet till utveckling. Vi har en närhet till allt som är viktigt och lite till – barnens aktiviteter, jobb, skolor, shopping, kultur- och idrottsevenemang. Här njuter vi av det bästa av alla årstider.

Luleå och Boden,
en stark idrottshistoria

Norrbotten har en stark tradition när det gäller vinteridrott. Luleå och Boden har tillsammans flera elitlag i hockey, basket, handboll och även en fantastisk publik som stöttar våra talanger och lag. Genom ett engagerat föreningsliv och ideella krafter har vi byggt upp en stark idrottskultur och en vänskaplig tävlingsanda där vi sporrar varandra. Detta har nu skapat möjlighet för oss att tillsammans ta nästa steg i vår idrottshistoria och arrangera SM-veckan 2020.

Det här får
du inte missa

Här är några saker du inte får missa att göra när du besöker Luleå och Boden:

  • Ta en tur på de 2,5 mil plogade isvägarna som finns med på CNN:s Travel Bucketlist över 50 naturliga underverk att besöka.
  • Upptäck Tree Hotel med sina unikt designade trädkojor.
  • Besök Gammelstads kyrkstad som är med på Unescos världsarvslista.
  • Åk till Rödbergsfortet och upplev militärhistoria. Kolla in det nybyggda Arctic bath med sin nytänkande design.
  • Åk långfärdskridskor på isbanan mellan norra och södra hamn.
  • Njut av en föreställning på Kulturens hus.
  • Besök Teknikens hus – Sveriges bästa science center
  • Boka bord på någon av våra White Guide-listade restauranger och avnjut lokalproducerade råvaror.