Välkommen till Piteå!

Piteå är en erfaren och kreativ arrangör av stora arrangemang inom både idrott och kultur. Det fina samarbetet mellan näringsliv, föreningsliv och kommun är en av styrkorna. Här går piteborna man ur huse varje gång det är dags att visa upp staden från sin bästa sida. Det gjorde man 2016 när SM-veckan senast var i Piteå och nu välkomnas SM-veckan 2022 med en minst lika eller till och med mästerligare folkfest!

Till En mästerlig folkfest

Piteå, den lilla staden med de stora upplevelserna

”Piteå – det är hit man kommer när man kommer hem” är vår vision och vi hoppas du också kan instämma i det. Piteå ligger vid Bottenvikens kust, ungefär 90 mil norr om Stockholm och 10 mil söder om Polcirkeln och är en stad som växer och omformas. Den mysiga småstadskänslan mixas med nytt och modernt. En plats där det är nära till allt, till naturen, till flygplatsen, till staden och alltid nära hjärtat.

Välkommen hit – välkommen hem

 

Mästerligt och hemtrevligt - boende för alla smaker

Sommartid är Piteå en solig kustpärla med härliga stränder för bad och vattenlek, vintertid med snö och fruset hav är Piteå ett eldorado av vinteraktiviteter.
Utbudet av nöjen, aktiviteter och evenemang är stort och varierande, med valmöjligheter för både liten och stor. Inför SM-veckan i Piteå 2022 går piteborna man ur huse och välkomnar dig till en mästerlig folkfest. Sällan är sömnen så behaglig som när du precis upplevt något som gett dig helt nya intryck. Piteåbornas värdskap är vida känt oavsett om du väljer att bo prisvärt eller sova flärdfullt, centralt eller närmare naturen.

 

Här bor du mästerligt och hemtrevligt!