Rörelse är glädje, aktivitet och välmående och en viktig del i att göra idrotten mer jämlik är att möjliggöra för fler att komma i rörelse. Sedan 2017 driver Svenska Spel och Riksidrottsförbundet initiativet Tillsammans för fler i rörelse.

Genom initiativet har vi sammanlagt satt över 400 000 personer i rörelse. Under SM-veckan i Linköping fortsätter vårt arbete för att inspirera flera till att bli fysiskt aktiva och tillsammans med specialidrottsförbunden samt lokala föreningar erbjuder vi besökarna chansen att testa på nya idrotter.

Alla prova på-tillfällen hittar ni i SM-veckans program.

Hoppas vi ses!


Det här kan du prova på under SM-veckan i Linköping

Bilsport

Prova på Virtuell Bilsport i vår simulatorvagn och utmana dig själv eller din kompis. För de allra minsta finns möjligheten att prova på trampbilar. Välkomna!

Datum: 29 juni
Tid: kl 09.30-19.30
Plats:  Linköpings Motorstadion

Bangolf

Hos Linköpings Bangolfklubb har du den 3 juli möjlighet att prova på att spela bangolf på SM-banorna. SM-banorna är helt nybyggda och är Linköpings nyaste bangolfbana. Vi kommer bjuda på tekniktips och tävlingar kommer anordnas för de som vill vara med. Vinnarna kontaktas i efterhand för att hämta sina priser. Våra banor är dessutom tillgänglighetsanpassade för rullstol och permobil så att ALLA kan vara med och spela.

Datum: 29 juni
Tid: kl 09.30-19.30
Plats:  Linköpings Motorstadion

Boule

Precisionsskytte är en gren inom boule som verkligen är häftig och fartfylld. I samband med SM-veckan kan ni testa detta på Stora Torget, det kommer finnas instruktörer på plats för att visa hur det går till. Varmt välkomna!

Datum: 29 juni
Tid: 15:00-17:00
Plats: Stora Torget

Bowling

Under SM-veckan kan alla prova-på bowling – idrotten som passar alla – hela livet! Tillsammans med duktiga spelare och instruktörer kan ni prova-på bowling tisdag och fredag. För att även de riktigt unga ska kunna, om de vill, prova-på bowling finns det på fredagen mattor på två av banorna. Det gör att de kan gå fram och komma lite närmare käglorna.

Datum: 28 juni och 1 juli
Tid: 12:00-18:00 (öppet hus)
Plats: Sporthallens Bowling

Cykel

Barnens Grand Prix
CK Hymer arrangerar Barnens Grand Prix – Swecycling for Kids som del av Barnens SM-vecka.

Loppet går ett varv på samma bana som SM i paracykel jaktstart, samt landsvägkortdistans går. Start och mål på den 1.5 km långa banan är vid Stora torget och i mål får alla deltagande barn en medalj så väl som diplom. Självklart kan man också ta en bild eller två när man står på podiet.  Alla barn skall ha cykel med fungerande bromsar samt hjälm. Föräldrar eller anhörig får följa med runt och ledsaga vid behov.

Anmälan sker på plats på Stora Torget i Linköping i samband med cykel- och rullskidtävlingarna den 28 juni, 30 juli och förmiddagen 1 juli, samt på Barnens SM i Trädgårdsföreningen den 30 juni och förmiddagen 1 juli. Notera att antalet platser är begränsat.

Datum: 1 juli
Tid: Kl 15 – 16
Plats: Stora torget, Linköping

Prova på E-cykling

Datum: 28 juni , 30 juni och 1 juli
Tid: I samband med tävlingarna på rullskidor och cykel
Plats: Stora torget, Linköping

Prova på MTB XCE

Datum: 30 juni, 1 juli och 2 juli
Tid: Kl 14-18, Kl 13-18 (2/7)
Plats: Trädgårdsföreningen, Linköping

Discgolf

Under SM veckan erbjuder föreningen LUFS prova-på discgolf i Rydskogen. Discgolf är perfekt för gammal som ung så passa på att testa på denna fantastiska sport.
Vi kommer att vara på plats vid Ryds motionscentrum och låna ut discar och berätta hur sporten går till.

Datum: 28:e och 30:e juni
Tid: 11:00-19:00
Plats: Ryds Motionscentrum

Fäktning

Linköpings Fäktklubb bjuder in till att prova på fäktning! De använder oss av plastvärja som är säkra och enkla att använda.

Datum: 30 juni – 1 juli
Tid: Kl 14:00-18:00
Plats: Trädgårdsföreningen

Golf

Landeryds GK bjuder in till prova på dagar med syfte att få fler till att bli introducerade till golfen och få en mer inkluderande verksamhet. Under samtliga dagar kommer Landeryds GK att stå för utlåning av klubbor, rangebollar, greenfee för korthålsbanan, avgift för äventyrsgolfbanan samt bulle/grillkorv och dricka. Tränare/ledare kommer att finnas tillgängliga under dessa dagar och hålla till vid puttgreen, rangen och korthålsbanan för att instruera och hjälpa de som kommer för att prova-på.

Datum: 29 juni – 1 juli
Kl: 09:00-17:00 (Drop in)
Plats: Landeryds GK

Gymnastik

Barn och vuxna är varmt välkomna till Saab Arena där det går att prova på gymnastik tillsammans med Nikegymnasternas ledare. Vi har med massa roliga redskap, bland annat airtrack som brukar vara mycket uppskattat för både stora och små! Prova på hittar oss i SAAB Arenans foajé.

Datum: (27-)28 juni
Tid: kl. 10-18.
Plats: Saab Arena

Orientering

Genom Hittaut har du möjlighet att prova på orientering under hela SM-veckan när det passar just dig. Hittaut är orienteringens motionskoncept där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löparrundan så aktiverar du dig samtidigt som du upptäcker nya platser. Hittaut finns på över 90 orter runtom i Sverige.

Hittautarrangören i Linköping, Linköpings OK tillsammans med OK Roxen och Stjärnorps SK kommer att släppa 12 st. extra checkpoints som kommer att vara tillgänglighetsanpassade. Dessa checkpoints funkar för många som tar sig fram med hjul eller har mindre rörlighet.

Datum: 28 juni – 3 juli
Tid: Dygnet runt
Plats: Linköpings Trädgårdsförening
Hur: Ladda ner appen och skapa ett konto här eller hämta ut en papperskarta på Naturcentrum i Trädgårdsföreningen.
Mer information om Hittaut finns här: hittaut.nu/linkoping (extern länk)

Padel

Padel är Riksidrottsförbundets nyaste idrott. Padel är roligt, fartfyllt, lätt att ta till sig – och du kommer att märka det direkt! Vi bjuder på heldag i padelns tecken på WAP Tornby. Prova-på-padel med instruktörer och maskoten Wappe varvas med uppvisning med allt från duktiga ungdomar och rullstolsspelare till pensionärer, maskotar och lokala hockeystjärnor. Padelmaskoten Wappe kommer att vara på plats hela dagen.

Datum: Tisdag 28 juni
Tid: Kl 09:00- ca 19:00 / Prova på tider kl 10-11, 13-14 samt 16-17
Plats: WAP Tornby

Simning

Kom och prova på att ta Sarah-märket eller utmana varandra genom att gå 50 m på Sarahs världsrekordtid 23,67 (närmast tid vinner)

Sarah märket:
Tid och plats:  Den 29 juni, 30 juni samt den 1 juni,  kl. 12.30 i bassängen på Tinnerbäcksbadet.

Sarahs tid:
Tid och plats: Alla tävlingsdagar (29 juni  3 juli),  kl. 9.00  -11.00 samt kl. 16.00  – 18.00 vid entrén till Tinnerbäcksbadet.

Wakeboard

Wakeboard kan bäst beskrivas som en korsning mellan snowboard och vattenskidor där man använder en snowboardliknande bräda men åker efter en båt eller bakom en kabel/stålvajer i en kabelbana. Prova-på aktiviteten sker i samband med officiell inåkning/träning där både publik och intresserade kan träffa och prata med SM-deltagare i wakeboard innan själva mästerskapet inleds. Parken och anläggningen kommer att vara öppen, så mycket som alla aktiviteter på Stångån tillåter, för prova-på men under oregelbundna tider under SM-veckan.

Datum: 3 juli (se övriga möjligheter ovan)
Tid: Kl 12:00-18:00 (se övriga möjligheter ovan)
Plats: Stångebro/Kinda Kanal

 

Fler idrotter prova på-idrotter tillkommer.