Det här är Mötesplats SM-veckan i Umeå

Mötesplats SM-veckan är en del av SM-veckan och en arena där vi möter intressanta föreläsare och gäster inom olika områden. Mötesplatsen går av stapeln 28–29 juni 2023 på Folkets Hus i Umeå.   

 Mötesplats SM-veckan i Umeå är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Västerbotten, Umeå kommun och Umeå universitet.    

Här kan du läsa mer om de olika föreläsningarna och träffarna:


Onsdag 28 juni

Ordförandeträff – evenemang som skapar engagemang  

 RF-SISU Västerbotten bjuder in dig som föreningsordförande inom i idrotten i länet. Syftet med träffen är att erbjuda dig som föreningsordförande inom idrotten i Västerbotten ett eget rum för gemensam reflektion, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling. Den här gången med fokus på hur evenemang kan skapa kraft och energi i en förening samt hur man kan ta vara på det till föreningens vardag.  

Tid: 18.00-20.00
Plats: Clarion Hotel Umeå
Målgrupp: Föreningsordförande inom idrotten i länet 

Anmäl dig här


Torsdag 29 juni

Umeå som idrottsstad – vad är hemligheten?

Umeå kommun berättar om idrottsstaden Umeå som fyra år i rad har blivit utsedd till topp tre Sveriges bästa idrottsstad tack vare vår elit- och breddidrott. Vilken idrott, lag eller klubb du tillhör spelar mindre roll. Vi tror på bredd och möjligheter till alla och fria tyglar att hitta sin grej. Umeå universitet med Idrottshögskolan, paraplyorganisation för den idrottsrelaterade verksamheten, är dessutom ett Riksidrottsuniversitet vilket innebär att det finns möjlighet att kombinera elitidrott med högre utbildning. I Umeå finns också Sveriges näst största elitidrottsgymnasium med 400 elever inom 14 idrotter.

Medverkande: Umeå kommun, Henrik Ragnvaldsson, rektor på Umeå Elitidrottsgymnasium.

Tid: 13.15-14.00
Plats: Umeå Folkets Hus 
Målgrupp: Kommande värdstäder, idrottande ungdomar med ambitioner att kombinera elitidrott och studier vid Umeå universitet, föräldrar

Anmäl dig här

Anmäl dig senast 22 juni

Idrott och Akademi – välj Umeå! 

Umeå universitet berättar om hur de arbetar med ”Dubbla karriärer – elitidrott och studier med individen i fokus” Umeå universitet är ett av Sveriges största idrottsuniversitet och är sedan hösten 2015 ett Riksidrottsuniversitet. Drygt 200 elitidrottsstudenter finns vid Umeå universitet. De representerar cirka 30 olika idrotter och studerar på över 50 olika utbildningsprogram. Några av de anpassningar som Umeå universitet erbjuder är flexibel studiegång, förtur vid praktikplacering och alternativa examinationer. Därutöver erbjuds kostnadsfritt stöd av Idrottshögskolans prestationsteam, bl.a. genom fysioterapeut, idrottspsykolog och kostrådgivare. 

Medverkande: Ulrika Haake, föreståndare för Idrottshögskolan och Tove Mårs, DK-vägledare, Idrottshögskolan.

Tid: 10.30-12.00
Plats: Umeå Folkets Hus
Målgrupp: Idrottande ungdomar med ambitioner att kombinera elitidrott och studier vid Umeå universitet, föräldrar, förbundsrepresentanter/föreningsledare som vill veta mer om dubbla karriärer. 

Anmäl dig här

Anmäl dig senast 22 juni

Föreläsning med Mattias Reck – prestera ditt yttersta  

Mattias Reck är mannen som får världseliten att prestera sitt yttersta. Som proffstränare inom landsvägscykling och Sveriges just nu kanske hetaste skidtränare med en enorm kunskap om fysisk prestation. Mattias har lång erfarenhet av coaching på olika nivåer. Han har tränat allt från den absoluta världseliten till olika lokala träningsgrupper. Hans träningsfilosofi är enkel men samtidigt genial och bygger på lång erfarenhet. Hur lägger man bäst upp sin träning för att få bra resultat?  

Tid: 20.15-21.15
Plats: Umeå Folkets Hus
Målgrupp: Utövare och ledare för konditionsidrotter

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag: 21 juni 2023