Filosofin för Kyokushinkarate är självförbättring, disciplin och hård fysisk träning.

Så går det till

I Kyokushinkarate utförs sparring ofta under förhållanden som är hårdare än de flesta andra karatestilar och tävlingar för seniorer med fullkontaktsregler innebär möjlighet att testa sina förmågor under mer verkliga förhållanden.
Ett av målen med att träna kyokushinkarate är att stärka och förbättra sin karaktär och personlighet genom att utmana sig själv genom hård träning. Kyokushinkarate har influerat många andra stilar. Fullkontaktsreglerna används av flera karatestilar, men som har sina rötter i kyokushin. Många av de tävlande har även blivit mästare i tävlingar under andra regler där de har visat exceptionell styrka och hög ”fighting spirit”.

Fakta

Kyokushinkai är en karatestil, den kallas även fullkontaktskarate och har sitt ursprung i Japan. Ordet ” kyokushin” är japanska och tre ord som satts samman, översatt betyder de:
• Kyoku – yttersta
• Shin – sanning eller verklig
• Kai – att förenas eller gå med.
Kyokushinkai betyder ungefär ”den yttersta sanningens sammanslutning”.
Innebörden av ordet ”sanning” är inte riktigt detsamma som den västerländska betydelsen. Den är sammankopplad med det japanska ordet för hederskodex bushido som också betyder krigarens väg eller krigarens dygd. Den hederskodex som samurajerna följde, vilket innebär att upptäcka sin egen inre karaktär (sanningen) när man sätts på prov.

Visste du att…

.. Det idag existerar ett flertal olika stilar av karate. De olika stilarna skiljer sig med hur man utför slag, blockeringar och rörelsemönster.