Rallycross i Piteå 2016

Här är idrotterna för SM-veckan vinter i Borås 2021

Borås står som värd för den sydligaste SM-veckan när den arrangeras 1 – 7 februari 2021. Nu är det klart med vilka idrotter som är aktuella för evenemanget. Synkroniserad konståkning, snowvolley och dart är några nykomlingar på programmet.
En åkare tävlar i kvalet till skicross under dag ett av SM-veckan

Lyssna på SM-veckans officiella låt

Den 25–31 mars arrangeras SM-veckan vinter i Luleå och Boden. Och ingen SM-vecka utan en SM-veckan låt. Och nu är den för Luleå och Boden klar. Låten heter "Starkare tillsammans" och är skriven av Staffan Lundberg.
En funktionär under dag ett av SM-veckan den 31 januari 2017 i Bollnäs. Foto: Johanna Lundberg

Bli en del av SM-veckan vinter i Luleå/Boden

Den 25–31 mars arrangeras SM-veckan vinter i Luleå och Boden. Under en vecka ska svenska mästare koras i ett tjugotal idrotter. Nu söker vi engagerade, positiva och serviceinriktade volontärer som vill förstärka vårt SM-team
Oskar Norum, Umeå AK, kör stadioncross under SM-veckan den den 19 januari 2014 i Umeå.

Klart med SM-veckans dagsprogram

Den 25–31 mars arrangeras SM-veckan vinter i Luleå och Boden. Nu presenterar vi dagsprogrammet, det vill säga vilka dagar de olika idrotterna tävlar.
Bild på armbrytning

Armbrytning ny på SM-veckan vinter

Vi presenterar den sista deltagande idrotten till SM-veckan i Luleå och Boden 25–31 mars – armbrytning. Idrotten gör premiär i tävlingssammanhanget och tävlingarna kommer att ske i Luleå Energi Arena under SM-veckan vinter.

Tolv SM-veckor i SVT till 2025

Nu är det klart att SM-veckan kommer att sändas i SVT till och med 2025. SVT och Riksidrottsförbundet har undertecknat ett avtal som omfattar åren 2022–2025, vilket innebär att SVT kommer att visa tolv SM-veckor med en mångfald av idrotter under de kommande fem åren. 

Svenska mästaren: ”Jag satt framför datorn tills jag däckade”

Oscar Nilsson blev i helgen svensk mästare i drönarracing på SM-veckan i Malmö. I en intervju med SVT Sport berättar han om hur drönarracingen förändrat hans liv. – Jag kom hem från skolan, startade datorn och så satt jag där tills jag i princip däckade och så vaknade jag nästa dag.

Världsrekord under SM-veckans sista dag

Parasimmaren Pernilla Lindberg slog till med ett världsrekord på 1500 meter under SM-veckans sista dag. Det är en förbättring med över en minut från det gamla världsrekordet.
Fler nyheter