Simulatorgolf är golf spelad inomhus där spelarna slår mot en skärm och slagen registreras av ett lasersystem. Simulatorgolf är väldigt publikvänlig då du som åskådare får flyga med bollen.

Så fungerar det

Simulatorgolf är golf spelad inomhus där spelarna slår mot en skärm och slagen registreras av ett lasersystem. På SM-veckan används systemet TrackMan.
På SM-veckan avgörs två grenar inom simulatorgolf: spel på bana och duell.

Spel på bana är som det låter.
Duell är en tävling där spelarna möts i en matchduell över 18 slag från 18 olika avstånd. Varje avstånd är enskild duell och den som vinner flest dueller vinner.

När spelaren ställer sig för att slå ser skärmen ut som om hen stod på Barsebäck på riktigt för att spela. Skillnaden vid simulatorgolf och den golf du ser på TV är att när bollen träffar skärmen övergår bilden till att flyga med bollen tills den landat och stannat. Du som åskådare kommer således att få flyga med bollen. Simulatorgolf är en riktigt bra publiksport med andra ord.

Fakta

TrackMan är ett radarsystem som använder Doppler-teknik för att spåra och registrera 3D-egenskaper hos en boll i rörelse. När spelarna spelar bana, spelar de vid Ocean Course på Barsebäck Resort, Sveriges mesta mästerskapsbana. Banan har stått värd för 13 Europatourtävlingar och ett Solheim Cup.

Visste du att

Tiger Woods och Rory McIlroy  under 2024, tillsammans med PGA Tour, lanserar TGL – Tomorrow Golf League. TGL är simulatorgolf i arenaform och kommer samordnat med PGA Tour spelas i lagformat under 15 måndagar och därefter slutspel med start i januari 2024.