Under SM-veckans vinterupplaga i Luleå och Boden den 25–31 mars 2020, ska svenska mästare koras inom ett tjugotal idrotter. Tillsammans har Luleå och Boden anläggningar och arenor som klarar av att möta de krav som ställs av idrottare på hög nivå, publik och sändande Tv-bolag.

Totalt handlar det om elva tävlingsarenor där idrottarna ska göra upp om SM-gulden i allt ifrån skidskytte till virtuell bilsport.

Arenorna för SM-veckan 2020 i Luleå och Boden:

Boden arena: Sveriges nordligaste multisportarena. Utomhusarenan rymmer 5 000 sittplatser under tak. Inomhusarenan kan nyttjas till olika sportevenemang med läktare som rymmer upp till 2 000 besökare.
Här avgörs: rallysprint

Pagla skidstadion: Bodens stora skidanläggning har varit plats för SM-tävlingar förr, bland annat svenska mästerskapen i längdskidåkning 2006. För tävlingar på elitnivå erbjuder Pagla ett varierande och omväxlande utbud av spår.
Här avgörs: skidskytte, längdskidåkning, draghundssport och skidorientering.

Strajk Alley: Strajk Alley öppnade 2010 i helt nybyggda lokaler. Här finns 12 bowlingbanor av högsta klass som används för elitseriematcher. Bowlinghallen har Brunswick GS-X maskiner och banorna är Brunswick prolane.
Här avgörs: bowling

Storklinten: Bodens alpina anläggning har ett brett utbud av olika typer av utförsåkning och har hållit i många alpina tävlingar genom åren.
Här avgörs: slalom, parallellslalom och skicross.

Måttsund: Två mil söder om Luleå ligger Måttsundsbacken. Här finns tre backar som är mellan 350 och 500 meter långa samt en preparerad puckelpist.
Här avgörs: puckelpist

Södra hamnplan: En mötesplats i centrala Luleå med aktiviteter både sommar och vinter. Ytan alldeles vid Södra hamns kaj bjuder på vacker utsikt mot den populära isvägen till Gråsjälören och Norra hamn.
Här avgörs: stadioncross

Isbanan Norra hamn: Varje vinter plogas en välbesökt isbana runt Luleås centrumhalvö. En unik tävlingsarena ska prepareras på isbanan utanför Norra hamn i Luleå med närhet till Kulturens hus och restauranger.
Här avgörs: isracing, rallycross och crosscart.

ArcushallenEn flitigt nyttjad idrotts- och mässhall med en publikkapacitet på upp till 9 000 personer. Ligger i Karlsvik, cirka sex kilometer söder om Luleå.
Här avgörs: cykeltrial och X-trial.

Ormberget: Ormberget är en motions- och friluftsanläggning i Luleå. Här finns välpreparerade skidspår, skidskytteanläggning och utförsåkning.
Här avgörs: alpinrodel

Luleå Energi Arena: Mitt i centrala Luleå ligger den nyrenoverade, fräscha evenemangsarenan med gott om plats för sport – och mycket mer. Här har våra basketlag tagit 13 SM-guld och här huserar landets bästa basketpublik.
Här avgörs: jujutsu och armbrytning.

Kulturens Hus: mitt i Luleå centrum ligger Luleås kulturella nav och kreativa motor. Här finns konsertsalar, fina konferensmöjligheter, stadsbibliotek, konsthall, turistbyrå, restaurang och café. På husets översta plan finns även hyresgästen Norrbottensmusiken.
Här avgörs: virtuell bilsport

Huvudprojektledaren för SM-veckan Luleå/Boden Sandra Ottosson är nöjd med upplägget.

– Nu har vi idrotterna och arenorna på plats och vi har fått till en bra fördelning. Arbetet fortsätter med alla kringaktiviteter för att vi ska kunna bjuda alla besökare, Luleåbor och Bodensare på en riktig folkfest, säger Sandra Ottosson.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstäderna. Sveriges Television är sändande bolag. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 72 specialidrottsförbund, vilka representerar upp emot 250 idrotter.