Stjärnorna från skidlandslaget finns på plats i Boden FOTO: Bildbyrån

Äntligen dags för idrottsfesten att dra igång. Först ut: rafflande tävlingar i simulatorgolf och längdskidor.

Mästerskapen i simulatorgolf och längdskidor står för underhållningen på SM-veckans första tävlingsdag. Totalt 197 guldmedaljer ska delas ut och 22 idrotter finns med i programmet.

Och visst kan man spela golf under vintern i djupaste Norrland. Simulatorgolfen spelas i behaglig värme inomhus. Spelarna slår mot en skärm och slagen registreras av ett radarsystem. Kl. 09.15 drar SM i gång i Luleå Energi Arena.

Håll extra koll på Malin Spångberg. Hon siktar på att försvara guldet från matchspelet 2023. I paragolfklassen kommer dubble silvermedaljören Oskar Jonsson till start. Han utmanas bland andra av Philip Arm.

Kl. 14.35 är det dags för längdskidåkarna att inta spåren på Pagla Skidstadion. I dag väntar damernas och herrarnas masstart 20 km.

På plats i Boden finns bland andra megastjärnor från landslaget som Ebba Andersson, Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling. Det lär bli många spännande avgörande ögonblick på skidstadion under veckan.

Är du på plats för att se tävlingarna? Tänk på att Polisen har infört ett väskförbud vid större evenemang. Det här gäller på SM-veckan i Luleå/Boden.