Mästerskapet i den växande idrotten e-cycling drar igång under dagen. Foto: Bildbyrån

E-cyclingens popularitet har ökat enormt de senaste åren. Faktiskt så pass mycket att Tour de France har körts virtuellt med direktsändning i Eurosport. I den här idrotten kan cyklister tävla mot varandra genom att vara uppkopplade på en gemensam digital plattform.

Sverige ligger långt fram inom e-cycling och har några av världens bästa cyklister. Håll bland andra koll på Mika Söderström, Stockholm CK. Hon kommer från en helt fantastisk säsong både nationellt och internationellt. På herrsidan kommer bland andra johannes randrop Keiding, Samuel Brännlund och Johan Norén göra upp om guldet. Mästerskapet drar igång kl. 09.00 i Luleå Energi Arena.

I styrkelyft tävlar man i de tre grenarna knäböj, bänkpress och marklyft. Det blir nästan alltid nya svenska rekord när det är mästerskap. SM drar i gång kl. 09.35 i Luleå Energi Arena. Håll extra koll på styrkefenomenet Gustav Hedlund under veckan. Han tävlar i klassen herrar -93 kg och är stor guldfavorit.

 

Jonna Sundling har tagit hem två SM-guld hittills. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling har hittills varit drottningen i skidspåren med två guld av två möjliga. I dag fortsätter kampen på Pagla Skidstadion med lopp i 10 km klassiskt. Alla stjärnor från landslaget är på plats. Skidåkning i världsklass med andra ord. Kl. 10.00 startar damernas lopp. Herrarna drar igång kl. 12.35.

Ett spännande nytt inslag för i år är längdskidor para. Det blir det första officiella svenska mästerskapet för paraidrotten. Tävlingen drar igång kl. 14.15.

Linus Almthén vann mästerskapet i x-trial i fjol. Foto: Bildbyrån

Visste du att det första svenska mästerskapet någonsin i x-trial arrangerades under SM-veckan 2011? Sedan dess är det många som har charmats av den actionfyllda idrotten. X-trial körs med motorcykel på en bana med konstgjorda hinder. Här handlar det inte om fart utan istället om att kunna balansera den 80 kg tunga motorcykeln på rätt sätt.

Håll koll på fjolårssegraren Linus Almthén från Ale TK som kommer att göra allt för att försvara sitt guld. Mästerskapet drar igång kl. 12.00.

Mästerskapet i x-trial samkörs med ”syskonidrotten” cykeltrial. Principerna är desamma men det finns ingen motor inblandad. Den regerande svenska mästaren heter Alexander Karlsson och tävlar för Hawkhills TK. Ludvig Andersson från Arvika IS kommer ta upp kampen om guldet. I fjol besegrades han med minsta möjliga marginal. Är det revansch på gång i Luleå?

Missa inte heller
Mästerskapet i brottning som går in på sista tävlingsdagen. Nu är det dags för OS-medaljhoppet Jonna Malmgren att tävla.

Så sänder SVT under dagen