Mäserskap i fem idrotter är igång i Luleå och Boden när SM-veckan går in på upploppet.

SM i e-sport racing avgörs under dagen. Foto: Bildbyrån

Visste du att många elitförare i bilsport tränar in en ny bana genom att köra den virtuellt om och om igen? Det vittnar om hur äkta känslan i e-sport racing faktiskt är.

I sporten tävlar man framför skärm, dator eller racingsimulator. Och det är spel som liknar rally och racing som dominerar den virtuella bilsporten. Kl. 10.00 startar mästerskapet i Luleå Energi arena. Håll koll på Jesper Eriksson som så sent som i höstas vann SM i e-sport racing powered by Porsche.

Elivra och Hanna Öberg tävlar tillsammans i singelmixed stafett. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg tog hem första ronden i förrgår. Elvira Öberg vann den andra i går. Tar de gemensamt sina andra SM-guld för veckan i dag? Nu ställer de nämligen upp tillsammans för Piteå Skidskytte i singelmixed stafett.

Man får nämligen ställa upp två damer i den här grenen. Det blir Hanna Öberg som kommer att tävla mot herrarna.
– Såg att Hanna ska köra och då får jag sätta fart på första varvet, jag känner mig inte alltid trygg att få köra sista stå mot Hanna. Jag måste få henne att slita i spåret, sa herrskytten Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Kl. 10.35 drar tävlingen igång på Pagla Skidstadion i Boden.

Linn Svahn tar hem guldet i sprint en hundradel före Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån

Nivån som visades upp på SM i längdskidor i går är svåröverträffad. På damsidan blev det en rafflande kamp mellan Jonna Sundling, som dominerat veckans tävlingar dittills, och Linn Svahn.

Svahn drog till slut det längsta strået och vann med en hundradels marginal. Loppet höll internationell toppklass med tider som konkurrerade med herrarnas.

Förhoppningsvis blir det lika spännande i dag när det är dags för fristilsstafetter. Herrarna drar igång kl. 12.35 medan damernas lopp startar kl. 14.20.

Missa inte heller
Fäktning kl. 13–18
Skidorientering (herrar) kl. 15.35
Skidorientering (damer kl. 16.35

Så sänder SVT Sport