Jonna Sundling går för veckans fjärde SM-guld och dags för SM i den snabbt växande idrotten cheerleading. Läs mer om vad som händer i dag på SM-veckan.

Mästerskapet i armbrytning går in på sista tävlingsdagen. Foto: Bildbyrån

I går var det vänsterarmen som prövades – i dag är det dags för högern. SM i armbrytning går in på sista tävlingsdagen. Deltagarmässigt har mästerskapet varit en succé. Över 250 armbrytare är på plats i Luleå.

I dag finns chans till ännu högre klass på brytningen. Premiärnerverna släpper och fokus flyttas från publik och TV-kameror till utförandet. Kl. 09.30 drar tävlingarna igång i Luleå Energi Arena.

Tidigare i veckan har både brottning och armbrytning nämnts som några av världens äldsta tävlingsidrotter. Men frågan är om inte bågskytte kan vara med i mixen också?

Bågskytte är en extremt teknisk idrott. De bästa skyttarna är så duktiga att de kan stå i ett mål på en fotbollsplan och träffa en fotboll i det andra målet – varje gång. Sveriges bästa bågskyttar finns på plats i Luleå Energi Arena för att göra upp i grenen mixed compound. Kl. 10.00 drar mästerskapet igång.

Cheerleading finns med i SM-veckans program för första gången. Foto: Pelle Haglund

Cheerleading uppfanns redan på 1890-talet i USA. Men det skulle dröja 100 år innan idrotten nådde Sverige. I dag finns det runt 18000 utövare i landet.

Cheerleading består av momenten stund, pyramid, volter, hopp, dans och ramsa. Akrobatiken är otrolig. Ett kast kan vara upp emot sju meter högt. Håll extra koll på grupper från Gothenburg Cheer One. De håller landslagsklass. Mästerskapet börjar kl. 15.00 i Luleå Energi Arena.

Jonna Sundling hyllas på scen i Boden under SM-veckan. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling har varit den stora giganten i skidspåren i Boden. Tre guld av tre möjliga har det blivit på SM i längdskidor. I dag är det dags för sprint fristil. Frågan är om det är någon som kan hota den formtoppade Sundling? Kl. 11.30 börjar kvalpasset på Pagla Skidstadion.

Hanna Öberg under gårdagens sprintlopp. Foto: Bildbyrån

I går var Hanna Öberg överlägsen i skidskyttets sprintgren. Hon slutade över en minut före fjolårssegraren Anna Magnusson. Systern Elvira Öberg knep tredjeplatsen. Det innebar trippelt Piteå på pallen.
– Det var på tiden att vi tog en trippel och skönt att få göra det hemma i Norrbotten, sa Hanna Öberg till SVT Sport efter loppet.

I dag är det dags för masstart. Herrarna kör 15 km med start kl. 10.15. Damerna kör 12 km och startar kl. 12.25.

Missa inte heller

09.00-18.00 Fäktning

10.00-12.00 Draghund – Nordisk stil pulka (intervallstart)

11.35-13.15 Puckelpist – Parallellpuckel

13.00-15.00 Draghund – Släde (masstart)