Spännande sprintstafetter i skidspåren och SM i världens äldsta idrott finns med i dagens program på SM-veckan.

Jonna Sundling knep det första guldet på SM-veckan Luleå/Boden. Foto: Bildbyrån

Det var Jonna Sundling som blev SM-veckans första mästare när hon knep guldet i 20 km masstart under gårdagen. SM-guldet är hennes fjärde någonsin. I dag finns chansen till ett femte när hon tillsammans med Emma Ribom ställer upp i teamsprinten för sitt lag Piteå Elit. Startlistan är fullproppad av stjärnor. Bland utmanarna finns bland andra sprintesset Maja Dahlqvist som tävlar med Moa Ilar för Falun Borlänge SK. Kl o9.45 drar tävlingen i gång på skidstadion i Boden.

Jonna Malmgren är ett stort medaljhopp på OS. Foto: Bildbyrån

Det är världens äldsta idrott och har fostrat fler olympiska medaljörer än någon annan svensk idrott. SM i brottning drar igång kl. 12.00. I programmet finns de olympiska grenarna fristil herrar, grekisk-romersk stil herrar och fristil damer med.

Håll extra koll på Jonna Malmgren under veckan. Hon är tvåfaldig Europamästare och kvalificerad för OS i Paris. Endast 23 år gammal är hon redan en etablerad världsbrottare och ett stort medaljhopp vid OS. En mycket offensiv och sevärd brottare som är obesegrad på svensk mark sedan 2019. Malmgren går in i tävlingen under morgondagen.

I grekisk-romersk stil har AIK Brottning som vanligt anmält en stor och slagkraftig trupp med flera landslagsbrottare. Bland andra sticker tidigare olympiern Zakarias Berg i 97 kg och stjärnskottet Albin Olofsson i 82 kg ut i deltagarlistan.

Jenny Wegner tar sikte mot SM-guldet i dag på SM-veckan. Foto: Bildbyrån

Visste du att Sverige är ett av de länder där bowlingen har funnits som längst? Den första hallen byggdes redan 1909 i Stockholm. Sverige är också en framstående nation i idrotten.

Kl. 15.35 är det dags för SM-final. De främsta dam- och herrspelarna från kvalet finns på plats i Boden för att mötas i en så kallad stegfinal.

På damsidan finns en välmeriterad trio i form av Jenny Wenger, Josefin Hermansson och Cajsa Wenger. Alla tre har tagit många mästerskapsmedaljer. På herrsidan finns Adam Andersson (Team Pergamon), Alvin Kvarnström (AIK BK) och Teodor Samuelsson (BK Kaskad) på plats för att göra upp om guldet. 

Missa inte heller finalerna i simulatorgolf som drar igång kl. 11.00. Här kan du få koll på SVT Sports sändningstider.