SM-mössan och entréer

SM-mössan fungerar som entrébiljett under SM-veckan i Luleå och Boden den 20-26 mars, 2024. En mössa ger fri entré till samtliga idrottsarenor och dagar under veckan i mån av plats.

Köper du din mössa i någon entré till en arena eller på SM-veckans kansli i Boden (Kungsgatan 40, gamla turistbyrån) eller i Luleå (Luleå Energi arena) kostar den 350 kr.

Köper du en dagsentré till enstaka idrotter så kostar det 100 kr eller 150 kr per tillfälle. Besökare upp till och med 17 år går in gratis.

Transport och parkeringar

Parkeringsplatser för bilar kommer att finnas vid alla arenor utom Pagla skidstadion, Ormberget och Luleå Energi Arena. Vi rekommenderar att så många som möjligt väljer att ta sig till arenorna via buss, tåg eller till fots (när det är möjligt) eftersom vi har begränsade parkeringsmöjligheter.

Så tar du dig till och från arenorna

Väskförbud på SM-veckan

Polisen har infört ett väskförbud vid större evenemang. Till Pagla Skidstadion och Sunderby Idrottsplats (utomhus) är det tillåtet att ta med väskor med måtten 40x40x20 cm. I Luleå Energi Arena, Kronanhallen, Sunderby ishall (inomhus), Strajk Alley råder väskförbud, dock får väskor avsedda för medicinskt bruk samt skötväskor med max mått 40x40x20 cm medtas. Alla väskor kommer att kontrolleras av funktionär samt märkas efter kontroll. Kontrollen är frivillig, men om besökare inte vill visa upp innehållet måste besökaren lämna väskan utanför, annars blir man inte insläppt.

På Storklintens skidanläggning och Ormberget råder inget väskförbud på grund av stort friluftsområde.

Läs mer väskförbudet och säkerheten på SM-veckan

Tillgänglighet

Här kan du läsa om praktisk information och tillgänglighet under SM-veckan i Luleå/Boden.  Här hittar information om tillgängligheten på arenorna samt kontaktuppgifter till  SM-veckans  tillgänglighetspartner God Assistans.

Här kan du läsa mer om tillgängligheten på SM-veckan

Det gäller på arenorna

Här hittar du all praktiskt information om varje arena på SM-veckan. Är det väskförbud, vad kostar en dagsentré, går det att parkera, tillgänglighet, mat och mycket mer

Foto och film

Förutom SVT och övrig media kommer det på uppdrag av Riksidrottsförbundet och SM-veckan finnas fotografer på plats från Bildbyrån samt ett filmteam för att dokumentera evenemanget. Bilder/film kan publiceras i SM-veckans kanaler (webb samt sociala medier Facebook, Instagram YouTube och TikTok). Bilderna kommer att finnas tillgängliga för andra medier via Bildbyråns arkiv.