Den 23-28 mars 2022 arrangeras SM-veckan vinter i Piteå. Dagsprogrammet med tävlingsdagar för de olika idrotterna är klart och planeringen för att skapa en trygg och mästerlig folkfest är i full gång.

– Pusslet är lagt och vi är glada att kunna presentera SM-veckans dagsprogram. Nu är det bara att planera in det kalendern och köpa sin SM-mössa, den funkar som entrébiljett till alla idrotter. Vi utlovar toppidrott på plats i Piteå när 17 idrotter ska kora sina mästare under veckan, säger Per Lenndin, projektledare för SM-veckan Piteå.

Planerar för ett tryggt evenemang

SM-veckan lägger stort fokus på att skapa ett tryggt och säkert evenemang för besökare och deltagare och har en nära dialog med regionens smittskyddsläkare.

– Genom att stora delar av evenemanget genomförs utomhus ser det i dagsläget ljust ut för att det ska kunna genomföras med publik. I slutet på mars kan det fortfarande finnas krav på vaccinationsbevis för inomhusevenemangen och beroende på smittläget eventuella tillägg för restauranger och andra verksamheter. Men inget som hindrar att SM-veckan kan genomföras med de försiktighetsåtgärder som gäller, säger Anders Nystedt smittskyddsläkare i Norrbotten.

 

Till programmet