Bowling

Spännande duell i bänkpress, Charlotte Kallas sista 15 km-masstart och flera världsmästare på lag-SM i bowling.

Det är ofattbara vikter som lyfts på SM i bänkpress. 19-årige Emil Lundgrens nuvarande juniorvärldsrekord i klass 74 kg är 200 kg. Nu ställs det nya stjärnskottet för första gången mot den nyblivne världsmästaren Eddie Berglund som står på toppen av sin karriär. Tävlingarna startar kl. 11.00 på Pite Havsbad.

Calle Halfvarsson dominerade i längdspåren på Lindbäcksstadion i går. Kl. 13.00 är det dags för herrarnas 30 km – håller Halfvarssons fina form i sig?

På damsidan drog Frida Karlsson det längsta strået på damernas 10 km klassiskt i går. Det var Karlssons första individuella SM-guld som senior. Men den stora snackisen var Charlotte Kallas fina form i spåren. Det blev en bronsmedalj för skidlegendaren som avslutar karriären efter tävlingarna i Piteå. Se Kalla tävla i 15 km masstart med start kl. 15.00.

Sverige är världens tredje bästa land i bowling enligt medaljligan från VM. Lag-SM i Piteå lockar storstjärnor till staden. På plats finns bland andra de nyblivna världsmästarna Joline Persson Planefors och William Svensson som tävlar för Team X-Calibur respektive BK Kaskad. SM startar kl. 13.00 i Norrmalmia.

I virtuell bilsport tävlar man framför skärm, dator eller i en racingsimulator. Idrotten har varit erkänd i Sverige sedan 2007 och flera svenskar håller världsklass. Kl. 16.30 avgörs de svenska mästerskapen på Pite Havsbad.

Till SVT:s sändningar i play