Styrkelyft

Bowlingfinaler, styrkeprov i armbrytning och klassiskt styrkelyft och motorsportsfredag i Morjärv. Läs vad som händer på SM-veckan i dag.

Bowlingens finaldag startar kl. 08.00 i Norrmalmia. Tremanna-SM har lockat många stora stjärnor till Piteå. Men håll extra koll på de nyblivna världsmästarna Joline Persson Planefors och William Svensson som går för guld för Team X-Calibur respektive BK Kaskad.

I övrigt handlar fredagens tävlingar framförallt om två saker – styrka och hästkrafter.

SM i armbrytning drar igång kl. 09.00 på Pite Havsbad. På plats finns världsstjärnan Fia Reisek som lär ställas mot Elin Janeheim i finalen i damernas klass 70 kg. Innan pandemin var Janeheim en världsledande junior som faktiskt kunde hota Reisek. Det blir mycket intressant att se vad som har skett sedan dess. Missa inte denna förmodade armbrytningsduell i absoluta världsklass.

I går bjöds publiken på flera mäktiga lyft och rekord på SM i bänkpress. Kl. 09.00 är det dags för SM i klassiskt styrkelyft att dra igång. Idrotten består av de tre grenarna marklyft, bänkpress och knäböj. Håll ett extra öga på den flerfaldiga VM-medaljören Isabella Weissenberg, världsmästarinnan Vilma Olsson och EM-guldmedaljören Emil Olsson.

På grund av det milda vädret flyttades mästerskapen i rallycross, rallysprint och crosskart från Piteå Motorstadion till Morjärv. Den lilla orten blir nu arena för en högoktanig motorsportsfredag. Tävlingarna startar kl. 09.30 och du följer dem såklart i SVT Play.

Till SVT Play