X-trial

Stafetter på SM i längdskidor och svindlande balansakter i cykeltrial och X-trial. Läs mer om vad som händer på SM-veckan i dag.

Kl. 09.00 är det är dags för stafetter på SM i längdskidor. På damsidan blir Piteå Elit svårslagna. De ställer upp med två lag och det kan mycket väl bli två medaljer. På herrsidan är det lite mer svårtippat. Åsarna, Piteå Elit och Falun Borlänge kämpar alla om medaljerna.

Förvänta dig ofattbara balansakter på mästerskapen i cykeltrial och X-trial. Idrotterna handlar om att köra på en bana uppbyggd av konstgjorda hinder, så kallade sektioner. Där det gäller för förarna att ta sig fram genom sektionerna utan att sätta ner fötterna. Varje fotnedsättning genererar en prick och den med minst antal prickar vinner. X-trial körs med motorcykel.

I X-trial bör du hålla koll på Linus Almthén och Fredrik Johansson. I cykeltrial brukar den mångfaldige guldmedaljören Joacim Lundgren alltid bjuda på spektakulära åk. Håll också ett öga på den unga talangen Hilda Andersson från Arvika IS. Hon är regerande svensk mästarinna. Kl. 10.30 drar tävlingarna igång i LF Arena.

På grund av corona har startfältet på SM i skidskytte tunnats ut något. Men det finns fortfarande gott om grymma skyttar att följa. Kl. 13.40 drar damernas masstart i gång. Håll extra koll på Stina Nilsson, Lima SKG, Elisabeth Högberg, Biathlon Östersund och Mona Brorsson, Finnskoga IF. På herrsidan är det Oskar Brandt, Emil Nykvist och Viktor Brandt som lär göra upp om medaljerna. 

Missa inte heller
Kl. 09.00 Mattcurling, final, Norrmalmia
Kl. 10.00 Boccia, Norrmalmia

Till SVT Play