1 november startar försäljningen av SM-mössan. Mössan fungerar som inträdesbiljett till samtliga idrotter under SM-veckan i Piteå 23–28 mars 2022. Under veckan kommer 17 olika idrotter att kora sina mästare.

– Tillsammans med idrotterna siktar vi på att skapa en mästerlig folkfest minst i samma nivå som 2016 och slå siffran på 8.000 sålda mössor. Vi kommer att erbjuda många olika försäljningsställen både i Piteå, runt om i Norr- och Västerbotten och såklart via nätet där vi öppnar upp för beställning redan idag, säger Johanna Brändström, delprojektledare SM-veckan Piteå.

Piteå skapade ett vinnande koncept

SM-mössan användes för första gången i Piteå 2016 och blev en stor succé. Riksidrottsförbundet har sedan dess använt sig av konceptet under SM-veckans vintervecka. Mössan som kostar 295 kr fungerar som entrébiljett till alla idrotter och vinsten går tillbaka till föreningslivet. Bakom idén ligger projektledaren Per Lenndin.

– Vi tog idén från Världscupen i Gällivare och inför SM-veckan 2016 arbetade vi fram ett upplägg där mössans intäkter fördelas mellan de olika idrotterna. Föreningarna har även möjlighet att sälja mössor där föreningen får 60 kronor i provision. Ett riktigt lyckat upplägg som skapar många vinnare, jag minns med glädje mössan som stack ut i publikhavet från 2016. Det är jätteroligt att Riksidrottsförbundet jobbat vidare med konceptet och att vi nu får möjlighet att göra det igen, säger Per Lenndin.

Läs mer och beställ din SM-mössa här