SM i simulatorgolf drog igång tävlingarna redan 07.30 i dag. Finalpassen sänds i SVT Play men redan nu kan du följa tävlingen via Svenska Golfförbundets livesändning på Facebook.

– Det är en sport som… Den är ju omöjlig. När man tittar på dem. Man tror inte att det är sant.

Så beskriver tävlingsgeneralen Marcus Frändén idrotten x-trial. I dag är det dags för mästerskap i både X-trial och cykeltrial i Lillegården. Inför en tävling är det många förberedelser. Två ton tunga betongblock, stockar och stenar. Allt ska in i arenan på ett säkert sätt. Spana in arbetet från tidigare i veckan i klippet nedanför.

På SM i cykeltrial bör du hålla extra koll på Ludvig Andersson, Hawkhills TK, och Alexander Karlsson, Arvika IS på herrsidan. På damsidan är Hilda Andersson favorit. Hon tog en tredjeplats totalt i världscupen och kom även trea på VM i november.

I x-trial ligger favorittrycket på fjolårsvinnaren Linus Almthén. I Piteå i fjol var han också den enda som klarade den beryktade ”väggen”.

I går slogs flera rekord på SM i bänkpress. Bland annat ett historiskt svenskt rekord i det första RM-mästerskapet i parabänkpress någonsin. Ali Abou Gadied, Stockholms AK, stod för den banbrytande bedriften.

– Man blir inspirerad bara av att vara i närheten av honom, sa SVT Sports expert i TV-sändningen.

Ali Abou Gadied efter rekordlyftet.

I dag är det dags för SM i styrkelyft att dra igång kl. 09.30 i Arena Skövde. Det finns stora chanser till nya rekord med världsstjärnor som Gustav Hedlund, Emil Norling, Elsa Sörman, Vilma Olsson och Ellinor Svensson i startfältet.

På SM-veckan avgörs bowlingens svenska mästerskap för tremannalag. Sverige är en framstående nation i sporten – tredje bäst i världen enligt medaljligan på VM. Kl. 14.15 börjar tävlingarna i Arena Skövde.

Håll extra koll på Spader Dam från Helsingborg. Laget är regerande svenska mästare och dessutom mesta mästare i Elitserien med 16 guld. I laget finns landslagets Anna Andersson, svenska mästarinnan Katrin Jansson och U21-stjärnan Emma Halttunen med.

Missa inte heller
SM i draghund (combined) kl. 09.30, Billingen Skövde
SM i brottning kl. 10.00, Arena Skövde