Kraftprov på SM i bänkpress och två nya inslag i SM-veckans program. Spana in vad som händer i dag i Skövde.

Det blev en händelserik dag på SM i längdskidor i går. Elina Rönnlund, som åkte fel i tisdagens sprint, fick rejäl revansch när hon vann guldet på 10 km. På herrarnas 15 km blev det en rafflande slutspurt där Piteåkaren Björn Sandström till slut drog det längsta strået. Kanske är det lägligt med en andningspaus efter all dramatik – mästerskapet drar igång igen först på lördag.

Först ut i dagens program är SM i bänkpress och parabänkpress. Bänkpress är både en gren i styrkelyft och ett eget mästerskap. Det ryker nästan alltid rekord när styrkelyftet är igång.

I dag har du chansen att se några av världens bästa lyftare. Håll koll på Hilma Vestberg, Annika Zelander och världsrekordhållaren – ”lyftkranen från Långshyttan” – Eddie Berglund. Kl. 10.00 börjar bänkpressen i Arena Skövde.

Det är dags för dag två av SM i draghundsport och grenen lina. Precis som i gårdagens tävling i pulka är det värt att hålla ögonen på Jessica Häggqvist. Hon är regerande världsmästare i klassen. Men det finns massor av landslagsåkare i startfältet som vill ge henne en match. Följ händelserna med start kl. 10.00 på Billingen Skövde.

Det är också dags för två debutanter i SM-veckans program – simulatorgolf och e-cycling.

Simulatorgolf spelas inomhus. Spelarna slår mot en skärm och slagen registreras av ett lasersystem. Det är en riktigt bra publiksport eftersom tittaren får flyga med bollen.

Håll bland annat koll på Felix Pålson och Jesper Sandborg. De har erfarenhet från spel på European Challenge Tour. På damsidan finns Kajsalotta Svarvar. Hon tog medalj på EM 2022. 11.00 startar mästerskapet i Arena Skövde.

E-cycling har blivit enormt populärt senaste åren. En cyklist kan köra mot och med andra cyklister som är uppkopplade på en gemensam plattform.

Sverige är väldigt framgångsrika i idrotten och har några av världens bästa cyklister inom både dam och herrsidan. Kl. 15.40 börjar SM i Arena Skövde.

Håll extra koll på Anna Embring, Team Swedish Zwifters och Johanna Tidholm, Skoghalls CK på damsidan. På herrsidan kan det bli en kamp om guldet mellan Martin Härberg, SUMO Cycling Club, Johan Norén, Serneke Allebike CK och Matthias Wengelin, Länna Sport.