SM-festen i Umeå

Den 27 juni – 1 juli fylls Skeppsbron med prova på-idrotter, liveframträdanden, familjeaktiviteter, tävlingar och foodtrucks. Mittemellan två kulturcenter ska Umeås idrott- och kulturutbud visas upp och upplevas. SM-festen arrangeras av Visit Umeå i samarbete med Umeå kommuns kulturförvaltning och RF-SISU Västerbotten.

 

Mer om SM-festen

Inträden och entréer

Aktiviteter och tävlingar på SM-veckan är gratis att besöka. Några idrotter kommer dock att ta entré till sina tävlingar. För att se tävlingarna i simning behöver du köpa biljett. Det samma gäller de bästa platserna på artistisk gymnastik och truppgymnastik, dock finns det 200 gratis-platser på respektive tävling gymnastiktävling.

Arenor och tillgänglighet

Här kan du läsa om praktisk information och tillgänglighet under SM-veckan i Umeå. Informationen innehåller tillgänglighet för rullstol, mat, parkering och transport till och från arenor.

Läs mer om arenor och tillgänglighet (extern länk)

Transporter och parkeringar

Vi uppmuntrar besökare till att gå, cykla, rulla eller använda kollektivtrafik ut till arenorna. Många av idrotterna genomförs i innerstan, på gång- och cykelavstånd. De arenor som ligger utanför stan nås enklast med cykel eller kollektivtrafik. Läs mer om vad som gäller för dig som vill ta buss eller behöver ta bil.

Läs mer om transporter och parkeringar

Foto och film

Förutom SVT och övrig media kommer det på uppdrag av Riksidrottsförbundet och SM-veckan finnas fotografer på plats från Bildbyrån samt ett filmteam för att dokumentera evenemanget. Bilder/film kan publiceras i SM-veckans kanaler (webb samt sociala medier Facebook, Instagram YouTube och TikTok). Bilderna kommer att finnas tillgängliga för andra medier via Bildbyråns arkiv.