Idrott och Akademi – välj Umeå!

Umeå universitet berättar om hur de arbetar med ”Dubbla karriärer – elitidrott och studier med individen i fokus” Umeå universitet är ett av Sveriges största idrottsuniversitet och är sedan hösten 2015 ett Riksidrottsuniversitet. Drygt 200 elitidrottsstudenter finns vid Umeå universitet. De representerar cirka 30 olika idrotter och studerar på över 50 olika utbildningsprogram. Några av de anpassningar som Umeå universitet erbjuder är flexibel studiegång, förtur vid praktikplacering och alternativa examinationer. Därutöver erbjuds kostnadsfritt stöd av Idrottshögskolans prestationsteam, bl.a. genom fysioterapeut, idrottspsykolog och kostrådgivare.

Medverkande: Ulrika Haake, föreståndare för Idrottshögskolan och Tove Mårs, DK-vägledare, Idrottshögskolan.


Anmälan, tid och plats

Dag: Torsdag 29 juni
Tid:
10.30-12.00
Plats: Umeå Folkets Hus
Målgrupp: Idrottande ungdomar med ambitioner att kombinera elitidrott och studier vid Umeå universitet, föräldrar, förbundsrepresentanter/föreningsledare som vill veta mer om dubbla karriärer.

Anmäl dig här

Anmäl dig senast 22 juni


Om Mötesplats SM-veckan

Mötesplatsen är en del av SM-veckan. Med idrotten i fokus lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling. Med spännande föreläsningar, intressanta gäster, debatter och diskussioner ger Mötesplats SM-veckan inspiration och ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning.

Mötesplats SM-veckan i Umeå arrangeras i samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Västerbotten, Umeå kommun och Umeå universitet.