Umeå som idrottsstad – vad är hemligheten?

Umeå kommun berättar om idrottsstaden Umeå som fyra år i rad har blivit utsedd till topp tre Sveriges bästa idrottsstad tack vare vår elit- och breddidrott. Vilken idrott, lag eller klubb du tillhör spelar mindre roll. Vi tror på bredd och möjligheter till alla och fria tyglar att hitta sin grej. Umeå universitet med Idrottshögskolan, paraplyorganisation för den idrottsrelaterade verksamheten, är dessutom ett Riksidrottsuniversitet vilket innebär att det finns möjlighet att kombinera elitidrott med högre utbildning. I Umeå finns också Sveriges näst största elitidrottsgymnasium med 400 elever inom 14 idrotter.
Medverkande: Umeå kommun, Henrik Ragnvaldsson, rektor på Umeå Elitidrottsgymnasium.


Anmälan, tid och plats

Dag: Torsdag 29 juni
Tid:
13.1514.00
Plats: Umeå Folkets Hus
Målgrupp: Kommande värdstäder, idrottande ungdomar med ambitioner att kombinera elitidrott och studier vid Umeå universitet, föräldrar

Anmäl dig här

Anmäl dig senast 22 juni


Om Mötesplats SM-veckan

Mötesplatsen är en del av SM-veckan. Med idrotten i fokus lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling. Med spännande föreläsningar, intressanta gäster, debatter och diskussioner ger Mötesplats SM-veckan inspiration och ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning.

Mötesplats SM-veckan i Umeå arrangeras i samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Västerbotten, Umeå kommun och Umeå universitet.