Det är mer än bara idrott på SM-veckan i Umeå. SM-festen, prova på och Mötesplats SM-veckan är också en del av idrottsfesten SM-veckan.

SM-festen

Gör dig redo för folkfest! Den 27 juni – 1 juli fylls Skeppsbron med prova på-idrotter, liveframträdanden, familjeaktiviteter, tävlingar och foodtrucks. Mittemellan två kulturcenter ska Umeås idrott- och kulturutbud visas upp och upplevas. SM-festen arrangeras av Visit Umeå i samarbete med Umeå kommuns kulturförvaltning och RF-SISU Västerbotten.

Gillar du livemusik är det flera artister som kommer att uppträda under SM-festen. Se till exempel Lisa Miskovsky, Trainspotters, Moonica Mac, A36, Nassim Al Fakir eller Theoz eller ta chansen att delta i en svängig allsång med Caroline af Ugglas. Gillar du att dansa blir det en dansföreställning av Balettakademin lördagen den 1 juli. Om historia mer är din kopp te så finns specialgjorda stadsvandringar som utgår från Skeppsbron och leds av Umeå guideförening. Utöver allt detta kan du såklart bara hänga, äta gott och se några av SM-veckans tävlingar från Skeppsbron.

Från tisdag till lördag bjuder SM-festen på massor av pulshöjande aktiviteter. Genom RF-SISU Västerbotten finns ett helt gäng med idrottsföreningar på plats för att låta alla som vill prova på deras idrott. Varje dag inleds med ett träningspass ledd av en instruktör på den stora scenen. Vill du hellre lugna ner tempot och ta en paus från den höga pulsen arrangeras det Megayoga.

SM-festen är också barnens. Bland annat gästas SM-festen av både superstjärnor och superhjältar när Spiderman leder superhjältediscot. Det finns också massor av uppträdanden och massor av idrott att prova på. Dessutom kommer Lilla Sportspegeln att finnas på plats.

Här kan du läsa mer om SM-festen (extern länk) >>

Mötesplats SM-veckan

Mötesplats SM-veckan är en del av SM-veckan och en arena där vi möter intressanta föreläsare och gäster inom olika områden. Mötesplatsen går av stapeln 27–30 juni 2023 på Folkets Hus i Umeå.   

Bland annat berättar Umeå kommun mer om idrottsstaden Umeå som fyra år i rad har blivit utsedd till topp tre Sveriges bästa idrottsstad tack vare vår elit- och breddidrott. Umeå universitet berättar om hur de arbetar med ”Dubbla karriärer – elitidrott och studier med individen i fokus” Umeå universitet är ett av Sveriges största idrottsuniversitet och är sedan hösten 2015 ett Riksidrottsuniversitet. Du kan också lyssna på Mattias Reck, mannen som får världseliten att prestera sitt yttersta. Som proffstränare inom landsvägscykling och Sveriges just nu kanske hetaste skidtränare med en enorm kunskap om fysisk prestation. 

Läs allt om Mötesplats SM-veckan här >>

Välkommen till SM-veckan – mer är bara idrott!