Rafflande tävlingar i bowling och rullskidor står på schemat under SM-veckans fjärde tävlingsdag.

Tävlingarna i bangolf startade redan kl. 08.00 på Hedlunda. Idrotten kräver precision, taktisk förmåga och ett starkt psyke av sin utövare. Dessutom är det en riktig materialsport. Spelarna har ofta massor av bollar med unika egenskaper för att hantera olika utmaningar.

Mästerskapet pågår ända till söndag. Håll koll på Karin Olsson från Uppsala som har skördat framgångar både på EM och VM.

SM i bangolf avgörs under tre dagar

Kl. 12.15 är det dags för elit-SM i bowling. Kvalet genomfördes i Örebro. Vinnarna därifrån ställs nu mot varandra i en final.

Sverige är en framstående bowlingnation. Faktiskt världens tredje bästa land efter USA och Sydkorea om man efter medaljligan från VM. Förvänta dig därför bowling i världsklass när flera landslagsstjärnor finns på plats för att göra upp om medaljerna.

Håll koll på Jenny Wegner, som vann guld för Sverige i lag på World Cup i Australien 2022. Hon utmanas bland andra av Joline Persson Planefors, som vann VM-guld i mixed 2021. På herrsidan bör du hålla extra koll på William Svensson, som även han vann VM i mixed 2021.

Elit-SM i bowling avgörs på SM-veckan i Umeå

IFK Umeås asfaltsbana på Ersmarksberget är platsen. Rullskidor är sporten. Herrarnas SM drar igång kl. 14.30 medan damernas start går kl. 18.15. En A-landslagsåkare kommer till start i form av hemmaåkaren Marcus Grate. På damsidan finns regerande världscupvinnaren Linn Sömskar, IFK Umeå, med i startlistan. Blir det storslam för Västerbotten?

På herrsidan är annars Karl-Johan Westberg (distansloppet) och Erik Silfver (sprint) regerande mästare. De kommer till start även i år och ställs bland annat mot SM-guldvinnaren på femmilen Gustaf Berglund, juniorvärldsmästaren Anton Grahn, SM-guldvinnaren i sprint Olof Jonsson och tidigare sprintern och vinterns vinnare av sprintvästen i Ski Classics Alfred Buskqvist.

SM i rullskidor avgörs på Ersmarksberget i Umeå

Missa inte heller

Dag tre av SM i Simning, försök kl. 09.00 och finaler kl. 16.00.
Frisbee allround med grenarna DDC/Discathon kl. 09.00
Discgolf lag-SM kl 09.30
SM i Cricket kl. 09.00
Beachvattenpolokval kl. 16.00
Kampsporten HEMA kl. 16.00
Kvalet i skateboard street kl. 14.00


Så sänder SVT Sport från SM-veckan: https://www.svt.se/sport/sm-veckan/guide-allt-om-sommarens-sm-vecka-i-umea

Följ allt som händer via SVT Sports liveflöde: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/folj-vad-som-hander-under-sm-veckan-i-umea