Dags för dag tre av SM-veckan Umeå. Bland annat väntar spännande tävlingar i cykel och triathlon i Citybanan.

Kl. 10.00 startar SM i radiostyrd bilsport på Rådhustorget. Det sägs att bilarna accelererar som i dragracing och har väghållning som i F1. Taktik, depåstopp, spårval och inställning av chassi och fjädring gör den här idrotten spännande både tekniskt och tävlingsmässigt – missa inte det!

Mästerskapet i radiostyrd bilsport avgörs mellan 10.00 och 16.15.

Mästerskapet i triathlon går att följa i Citybanan. Herrarna är först ut kl. 11.10 medan damerna startar kl. 12.40.

Triathlon blandar idrotterna cykling, simning och löpning. Idrotten växer snabbt både nationellt och internationellt. I Sverige har antalet föreningar ökat från 80 till 250 sedan 2008. Och antalet utövare har ökat med flera hundra procent under samma period.

Håll koll på Tilda Månsson (Väsby SS Triathlon) som räknas som favorit till att ta hem guldet. Utmanare är bland andra Emma Varga (BAUHAUS Sportklubb) och hemmahoppet Klara Hofer Mattsson (Stöcke TS Järnet).

I herrklassen väntas Gabriel Sandör (Terrible Tuesdays Athletic Club) och Daniel Nöu (Race & Shine Sports Club) utmanas av stjärnskotten Paul Frayon (Terrible Tuesdays Athletic Club) och Oscar Lilja (Race & Shine Sports Club),

SM i triathlon avgörs i dag i Citybanan

Kl. 15.00 går starten för SM i cykel i Citybanan. Tävlingarna körs på en kort bana. Efter 50 minuter får deltagarna en signal om att tre varv återstår – först i mål vinner. Varvade åkare ryker ur tävlingen.

Håll extra koll på CK Ringens starka spurtare Matilda Frantzich, som slutade tvåa i fjolårets kortdistans-SM i Linköping. Hon utmanas av Karin Söderqvist och Ebba Granqvist från Motala AIF.

På herrsidan är CK Hymers Hugo Forsell storfavorit. Han utmanas av Rasmus Mikiver, även han från Hymer och av David Risberg, som slutade tvåa i tisdagens tävlingar i Mountainbike XCE.

I paraklassen bör du hålla extra koll på Daniel Strandberg. Han har stora internationella erfarenheter. Bland annat fanns han med i Paralympics i Tokyo och är en kandidat att ta plats i truppen till Paralympics i Paris 2024.

Rafflande lopp i cykel väntar under dag tre av SM-veckan

Missa inte heller
Mästerskapet i frisbee allround fortsätter med DDC, fristil och precision.

Dag två av SM i simning på Navet. Försöken startar 09.00 och finalpasset drar igång 16.00.

Sista dagen av SM i artistisk gymnastik på Umeå Energi Arena startar kl. 10.45.


OBS: Notera att stora delar Umeå centrum är avstängda i dag på grund av SM-veckan. Läs mer 


Så sänder SVT Sport från SM-veckan: https://www.svt.se/sport/sm-veckan/guide-allt-om-sommarens-sm-vecka-i-umea

Följ allt som händer via SVT Sports liveflöde: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/folj-vad-som-hander-under-sm-veckan-i-umea