SM-veckan går in på andra tävlingsdagen med högoktaniga tävlingar i rallysprint och flugkastning i världsklass.

Kl. 09.00 är det dags för de första heaten i bassängen på Navet. Under SM-veckan finns frisim, ryggsim, bröstsim, fjärilsim och medley med i programmet. Håll bland andra koll på VM-simmarna Isak Eliasson, Sofia Ålstedt och Elias Persson. Missa inte heller att spana in parasimmaren Pernilla Lindberg. Hon brukar simma fort på SM och har slagit flera internationella rekord.

Bildtext: SM i simning pågår mellan den 28 juni och den 2 juli.

Kl. 09.00 drar SM i flugkastning igång med grenen längd. Årets tävling lockar ett startfält i världsklass. Bland annat tävlar 36-åriga Anna Hedman från Älvsbyn för Piteå SFK. Hon har vunnit tolv VM-medaljer, varav två guld. Hedman utmanas i en spännande duell av Anna-Karin Wiklund, 50 år. Hon har tio stycken VM-medaljer, även där två guld, i meritlistan.

På herrsidan kommer Bernt Johansson, 40 år från Älvsbyn, att visa skicklighet i längdkastning. Han är trefaldig världsmästare, senast från VM i Norge 2022.

SM i flugkastning avgörs den 28 juni.

Red Barn Arena är platsen för de rafflande tävlingarna i rallysprint. Mästerskapet avgörs över en sträcka som körs två gånger i kval och de snabbaste tiderna går vidare till final. I finalen körs sträckan två gånger och det är den sammanlagda tiden från de två åken som avgör vem som blir svensk mästare.

Håll extra koll på Patrik Sandell, Jämtlands MK, och Patrik Flodin, Ilsbo MK i klassen 4 WD. I klass 2 WD är Patrik Hallberg från Haninge MK en av favoriterna. Kvalet drar igång 13.30 och finalpasset börjar kl. 17.15.

SM i rallysprint avgörs den 28 juni i Umeå

Artistisk gymnastik är en olympisk disciplin med lång tradition. Damerna tävlar i hopp, barr, bom och fristående. Herrarna tävlar i fristående, bygelhäst, ringar, hopp, barr och räck. Kl. 15.30 drar SM igång i Umeå Energi Arena. Håll extra koll på William Sundell på herrsidan. Han vill försvara guldet i bygelhäst från 2022. Landslagsveteranen Kim Wanström finns också på plats. Under hösten var han i världscupfinal i fristående. Spana också in Marcus Stenberg. Han blev bäste svensk på EM i april, då han dessutom klarade kvalgränsen till VM.

På damsidan finns Maya Ståhl med i startlistan. Hon var med i laget som knep en historisk tiondeplats på EM i Turkiet i april. Missa inte heller den rutinerade landslagsgymnasten Alva Eriksson som har tävlat både på EM och VM.

SM i artistisk gymnastik pågår den 28–29 juni.

Missa inte heller: SM i boule som går in på sista tävlingsdagen 09.00-12.15
SM i frisbee allround med grenarna precision (09.00) och discgolf (14.00). Notera att även finalen i längd kommer att hållas under dagen då det igår sköts upp på grund av dåligt väder.


Så sänder SVT Sport från SM-veckan: https://www.svt.se/sport/sm-veckan/guide-allt-om-sommarens-sm-vecka-i-umea

Följ allt som händer via SVT Sports liveflöde: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/folj-vad-som-hander-under-sm-veckan-i-umea