SM-veckan går in på sista tävlingsdagen med bland annat finaler i kanotpolo och HEMA.

HEMA står för Historical European Martial Arts. Ofta översätts det till historisk europeisk kampkonst. Idrotten har olika grenar som alla har sitt ursprung innan 1950. I varje gren använder fäktarna ett historiskt vapen, som långsvärd, sabel, rapir eller bucklare.

I dag är det dags för finaler. Tävlingarna drar igång kl. 09.00.

Den fartfyllda lagsporten kanotpolo spelas på en plan med mål som hänger två meter över vattenytan på kortsidorna. Spelarna passar bollen i laget med paddeln och händerna och försöker kasta bollen i mål. Kl. 08.30 drar dag två av SM igång i Bölesholmarna – nu är det dags för finaler.

Håll koll på Skellefteås damlag. Föreningen har inte vunnit SM tidigare. Men inför mästerskapet i Umeå var det många som trodde att det nu var dags för en första titel. Än så länge kan profetian slå in – Skellefteå har tagit sig till final där de ställs mot vinnaren mellan Isbrytarna och Linköping KK som möts i ett finalkval.

 

SM i kanotpolo avgörs under dagen på Bölesholmarna

Kl. 12.30 är det dags att göra upp om medaljerna på SM i orientering. Grenen knockout sprint avgörs i full fart mitt i stan och är enormt publikvänlig.

Håll extra koll på hemmalöparen Benjamin Näslund, ett av IFK Umeås senaste stjärnskott. På plats finns också landslagslöparna Karolin Ohlsson (Järla Orientering), Gustav Bergman (OK Ravinen), Jonatan Gustafsson (KFUM Örebro) och August Mollén (OK Denseln).

Knockout sprint är en fartfylld och spännande version av orientering i stadsmiljö

Missa inte heller:
08.00 SM i beachvattenpolo
Discgolf – Lag-SM 08.30-18.00
Sista dagen på SM i simning, försöken börjar kl. 09.00
Bangolf 09.00-19.00
Truppgymnastik – finaler 09.45-12.15
Klättring – final 14.35-16.45


Så sänder SVT Sport från SM-veckan: https://www.svt.se/sport/sm-veckan/guide-allt-om-sommarens-sm-vecka-i-umea

Följ allt som händer via SVT Sports liveflöde: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/folj-vad-som-hander-under-sm-veckan-i-umea