Sagolik sista föreställning från skidlegendaren Charlotte Kalla och nya stjärnor som såg dagens ljus. Idrottsfesten i Piteå är över för den här gången.

Över 100 guldmedaljer delades ut i 16 idrotter när Piteå arrangerade SM-veckan för andra gången i historien.

– Det betyder jättemycket för oss. Att Piteå som idrottsstad synliggörs för hela Sverige, det är vi väldigt glada över. Det bidrar till otroligt mycket stolthet i orten, säger Andreas Lind, kommunchef i Piteå.

SE KLIPP: Andreas Lind om betydelsen av att arrangera SM-veckan (extern länk) 

Veckan avslutades som den inleddes, med fin åkning i längdspåren av legendaren Charlotte Kalla. Bronset på 10 km i början av veckan gav en försmak på vad som väntade. Guld på 15 km masstart följdes upp med guld i stafetten och brons på 30 km. Ett sagolikt slut på en sagolik karriär.

Kalla har vunnit 30 SM-guld i karriären. Men det var också många som vann guld för första gången i Piteå. Bland andra 15-åriga Luna Wiklund i alpinrodel. Talangen från Skellefteå Roddsällskap vann överraskande mot veteranerna i startfältet.

SE KLIPP: ”Ett SM-guld vid 15-års ålder tackar man inte nej till”, Luna Wiklund vinner SM i alpinrodel (extern länk) 

Wiklunds guld bidrog till en andraplats i länsmedaljligan för Västerbotten. Norrbotten drog det längsta strået denna gång med 15 guld, 18 silver och 13 brons.

Som vanligt på SM-veckan fanns det flera idrotter med i programmet för första gången. SM i armbrytning charmade många på Pite Havsbad och glädjen bland de aktiva i parasporten mattcurling var rejält smittsam.

SE KLIPP: Glädje på SM i mattcurling (extern länk)

Nu lämnar Piteå över stafettpinnen till Linköping som arrangerar sommarveckan 2022. Därefter är det dags för Skövde att arrangera vinterveckan 2023.