SM-veckan i Västerås

Upplev spänningen när de bästa atleterna i 28 olika idrotter gör upp om SM-titlarna den 26–30 juni. Sommarens stora idrottsevenemang äger rum mitt i Västerås. Under veckan kan du se tävlingar runt om i staden och vid Mälarens strand, upptäcka nya spännande idrotter och själv prova på roliga och inspirerande aktiviteter. Det mesta är gratis, lätt att ta sig till och alla är välkomna!

Här ser du tävlingarna under SM-veckan (kartor)

Inträden och entréer

De flesta aktiviteter och tävlingar på SM-veckan är gratis att besöka. Några idrotter kommer dock att ta entré till sina tävlingar. För att se tävlingarna i crosscart och rallysprint behöver du köpa biljett i entrén till motorstadion. Detsamma gäller de bästa platserna på artistisk gymnastik, hopprep och trampolin i Västerås Arena. Finalen i klättring på Klättercentret, K7 Aktivitetscenter kräver biljett och för danssporten på Mälarenergi Arena krävs det biljett förutom till sidoläktaren som har fri entré.

Arenor och tillgänglighet

Här kan du läsa om praktisk information och tillgänglighet under SM-veckan i Västerås. Informationen innehåller tillgänglighet för rullstol, mat, parkering och transport till och från arenor.

Läs mer om arenor och tillgänglighet (extern länk)

Transporter och parkeringar

Vi uppmuntrar besökare till att gå, cykla, rulla eller använda kollektivtrafik till arenorna. Många av idrotterna genomförs i innerstan, på gång- och cykelavstånd. De arenor som ligger utanför stan nås enklast med cykel eller kollektivtrafik. Läs mer om vad som gäller för dig som vill ta buss eller behöver ta bil.

Läs mer om transporter och parkeringar

Säkerhet och beredskap

SM-veckan är ett stort evenemang som kommer att locka många besökare och åskådare. Vi jobbar med säkerhet för att du ska känna dig trygg under SM-veckan. Västerås stad tar hand om helheten – gott samarbete med polis och andra myndigheter kring det aktuella säkerhetsläget utifrån deras bedömningar.

Om du som besökare känner dig otrygg eller upplever en situation eller miljö som osäker kan du ringa trygghetsnumret 021-39 39 00.

Läs mer säkerheten på SM-veckan

Foto och film

Förutom SVT och övrig media kommer det på uppdrag av Riksidrottsförbundet och SM-veckan finnas fotografer på plats från Bildbyrån samt ett filmteam för att dokumentera evenemanget. Bilder/film kan publiceras i SM-veckans kanaler (webb samt sociala medier Facebook, Instagram YouTube och TikTok). Bilderna kommer att finnas tillgängliga för andra medier via Bildbyråns arkiv.