Den 26–30 juni väntar stor idrottsfest när SM-veckan äntrar Västerås för första gången någonsin. Förutom tävlingar i mästarklass välkomnar vi till en arena med föreläsningar, inspirerande möten, gympapass och andra roliga aktiviteter. Mötesplats SM-veckan finns mitt i händelsernas centrum, vid tävlingsområdet Färjkajen/Lögarängen i Västerås.

– Vi välkomnar till en dynamisk arena fylld av aktiviteter inom olika områden. Här möter du experter, idrottsutövare och entusiaster som delar kunskap, erfarenheter och passion för rörelseglädje, välmående och en aktiv livsstil, berättar Madeleine Lindberg Wall, ansvarig för Mötesplats SM-veckan hos RF-SISU Västmanland.

Bland föreläsarna återfinns namn som Aron Andersson, Anneli Östberg och Göran Adlén. Sofia Åhman, känd från sina gympapass i TV, bjuder in till både träning och inspiration. Dessutom utlovas panelsamtal, utmaningar, maskotparad och mycket mer.

Mitt i händelsernas centrum

– Det känns väldigt roligt att erbjuda en innehållsrik mötesplats med många spännande och kunniga talare. I år testar vi ett nytt koncept och kör mötesplatsen utomhus nära idrotterna och där allt händer. Vår förhoppning är att fler ska lockas dit och ta del av både det som händer på mötesplatsen-scenen och prova på området, säger Kristin Pleick distriktsidrottschef RF-SISU Västmanland.

Dagarna fylls av aktiviteter för ung som äldre och genomsyras av idrottens mångsidighet. På Mötesplatsen blandas prisceremonier med aktiviteter som uppvisningar, intervjuer och gympapass. I nära anslutning finns ett stort prova på- område med över 40 olika idrotter att testa.

Mer om Mötesplatsen hittar du här >>

Prova på – något för alla

– Att testa idrotter på prova på- området är helt kostnadsfritt och det kommer att finnas något för alla. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att upptäcka rörelseglädje som bidrar till idrott hela livet, avslutar Madeleine Lindberg Wall.

Prova på-området är öppet varje dag under SM-veckan mellan kl. 12.00-16.00.

Mer om prova på hittar du här >>

 

Mötesplats SM-veckan i Västerås är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Västmanland och Västerås stad.