Barnen står i fokus under Barnens SM-vecka. Det är under pågående SM-vecka i Linköping som barnen får en egen plats där de får känna rörelseglädje och nyfikenhet inför olika idrotter.

SM-veckan pågår i Linköping mellan den 28 juni till den 3 juli. Torsdagen den 30 juni till och med lördagen den 2 juli är det folkfest i Trädgårdsföreningen under SM-festen TimeOut. Vid sidan av SM-festen pågår Barnens SM-vecka i Trädgårdsföreningen med prova på-aktiviteter och tävlingar. Bakom arrangemanget med Barnens SM-vecka står RF-SISU Östergötland tillsammans med Stångåstaden.

– Vi vill fokusera på barnen och skapa en plats för dem där de får testa på olika idrotter och skapa något kul för dem, säger Ida Kellström projektledare från RF-SISU Östergötland som arrangerar barnens SM-vecka.

Tillgängligt för alla

Under barnens SM-vecka bjuds det på prova på i bland annat basket, cricket, orientering, mountainbike, handboll, tennis, gymnastik, boccia och rullstolsrugby. Motorsport finns också representerad om än i mindre format med radiostyrda bilar och gokart i form av trampbil.

– Det ska vara ett arrangemang tillgängligt för alla så att alla barn ska känna att de kan delta i någon aktivitet, det är viktigt, säger Ida Kellström.

Flera idrottsföreningar har tappat både ledare och aktiva medlemmar under pandemin. Nu när restriktionerna har släppt börjar de se en ljusning och en ökning igen.

– Barnens SM-vecka blir som en återstart för föreningarna och en möjlighet att visa upp sin idrott och föreningsverksamhet och förhoppningsvis öka nyfikenhet och intresse hos besökarna.

Platsen för Barnens SM-vecka är cirkeln samt grönytan vid lekparken i Trädgårdsföreningen.

Roliga tävlingar för barn

Barnen kommer att kunna delta i tävlingar som cykelloppet Grand prix på Stora torget under fredagen klockan 15.00, där föranmälan krävs från senast torsdagen. Det anordnas en tipspromenad där priset, en frisbee, delas ut av Stångåstaden.

– Vi hoppas på dagar fulla av glädje och skratt men också av fest och rörelse såklart, säger Ida Kellström.

Ida Kellström berättar att barnens SM-vecka kommer att hållas i Trädgårdsföreningen. Foto: Fanny Miles