Vattengrenarna dominerar under fredagen på SM-veckan. I Kinda kanal är det full fart med tävlingar hela dagen.

SM i bangolf går in på dag två av tre med start kl. 08.00 på Vidingsjö motionscentrum. För att bli bra i idrotten krävs bland annat känsla, precision och spelidé. Det är en riktig materialsport och spelarna äger ofta hundratals bollar med olika egenskaper. I Linköping finns helt nybyggda banor inför SM-veckan. Bland annat om det pratade vi med Wilma Harrysson från Asarums Bangolfklubb under gårdagen. Spana in inslaget med Wilma här nedanför.

Wakeboard bjuder på höga hopp, mycket energi och våghalsiga trick ger många domarpoäng. Håll särskilt koll på kicker-hoppen där de bästa åkarna hoppar uppemot 25 meter innan de landar. Klockan 9.00 startar SM i Kinda kanal.

Beachvattenpolo har funnits med i SM-veckans program massor av gånger. Det blir inte en lugn stund under matcherna. Förvänta dig fart, fläkt, vatten som yr och oftast många mål. Håll koll på laget LSF. De har Sveriges enda vattenpoloproffs i form av Christopher Vang. De stora framtidslöftena i Svensk vattenpolo är annars Hans Zdolsek från LSF samt Engla Lindman-Long från Järfälla. Mästerskapet drar igång kl. 09.00 i Kinda kanal.

Cricket är en gigantisk idrott globalt. Men i Sverige är den fortfarande relativt liten, om än på uppgång. SM startade i går och avgörs under dagen. Tävlingarna drar igång klockan 9.30 på Vidingsjö motionscentrum. Ta en titt på hur det såg ut på den första dagen av SM i klippet här nedanför.

I aquabike ska det avgöras vem som är bäst i Sverige. I Sverige tävlar herrar och damer tillsammans. Håll koll på Sofia Borgström, flerfaldiga världsmästarinnan Emma-Nellie Örtendahl och Janina Johansson kommer alla att utmana Felix Helgesson i GP1-klassen. Superlöftet Samuel Johansson är trots sin ringa ålder, 19 år, etablerad i VM-toppen där han tävlar i sittmaskinklassen GP1. Kl. 14.40 är det dags för finalerna i Kina kanal.

SM i simning går in på dag tre. I dag är det bland annat dags för 50 meter ryggsim. Håll där extra koll på Simon Sjödin som är förhandsfavorit.

Missa inte heller…
… SM i rullskidor där Linn Sömskar dominerade i går. Kvalet för sprinten startar klockan 9.00 på Citybanan.
… paragolf klockan 9.00 på Linköpings GK
… beachhandbollen startar klockan 9.30 på Borggården.
… 3×3 basket startar klockan 10.00 på Trädgårdstorget.
… cykel klockan 10.30 på Citybanan.
… kanotpolon börjar klockan 09.00 i Kinda kanal.
… bågskytte med start klockan 17.00 på Stångebrofältet.

Spana in programmet runt SM-veckan Spana in programmet runt SM-veckan 
SM-veckan på SVT Play