Det är full fart på tävlingarna under SM-veckans andra dag när mästerskap i sju idrotter pågår.

De första tävlingarna drar igång redan kl. 09.00. Bland annat är det dags för SM i aquabike i Kinda kanal. Missa inte att hålla utkik efter flerfaldiga världsmästarinnan Emma-Nellie Örtendahl som tävlar i GP1-klassen. Även superlöftet Samuel Johansson i GP1-sittmaskin är med och tävlar. 19-åringen har trots sin ringa ålder redan etablerat sig i världseliten.

SM i simning lockar alltid publik under SM-veckan. Förvänta dig spännande heat i massor av grenar i bassängen på Tinnerbäcksbadet under veckan. Försöken drar igång kl. 09.00 och finalpasset startar kl. 16.00.

På Linköpings Motorstadion blir det högoktanig action när både crosskart och rallysprint står på schemat. Håll koll på Patrik Hallberg. Han tävlar i båda idrotterna och har tidigare vunnit SM i crosskart. Unge Hallberg har också en något oväntad kartläsare bredvid sig i komikern Björn Gustafsson.

– Jag tror att jag har ett försprång som många kanske inte har, säger Gustafsson till SVT Sport.

Favoriten Mattias Adielsson och kartläsaren Maja Bengtsson står på startlinjen på rallyt och är sugna på pallen.

– Vi siktar på medalj. Vägen dit kommer inte bli lätt men vi ska göra ett försök. Motståndet är tufft och allt måste fungera perfekt. Bara att ta sig till final är en utmaning i det här startfältet, säger Mattias Adielsson på sin hemsida.

 

Klockan 10.00 startar motorerna.

Missa inte heller..
… boulen fortsätter och nu ska medaljerna delas ut! Semifinaler och finaler i precisionsskytte, start 09.00 på Stora torget.
… lagtävlingen i hopprep, som bjuder publiken på spektakulär show. Hopprepen vevas igång klockan 10.00 i Vasahallen.
… padelturneringen som går vidare till tredje dagen och runda fem, första matchen startar klockan 10.00 i WAP Tornby.
… första dagen av bowling-SM. Visste du att Sverige är världens tredje bästa land i bowling efter USA och Sydkorea, enligt medaljligan från senaste VM? Start 11.00 i Sporthallen.
… ”tt magasin som bjuder på dagens höjdpunkter från SM-veckan, spännande gäster och reportage. Programledare: Mats Nyström.

Spana in programmet runt SM-veckan 
SM-veckan på SVT Play