Mästerskap i nio idrotter pågår under idrottsfestens sista dag. Bland annat blir det rafflande finaler i beach soccer och rekordjakt i bassängen på Tinnerbäcksbadet.

Beach soccer finns med för första gången i SM-veckans program. I dag är det dags för finaler och matcher om tredjepris. På damsidan möter Djurgårdens IF hemmahoppet KFUM Linköping i finalen. På herrsidan ställs Norsjö IF mot Bemannia FC Stockholm. Matcherna är extra viktiga eftersom segrarna kvalificerar sig för Euro Winners Cup 2023. Den första tredjeprismatchen startar kl. 09.00 medan finalpasset startar kl. 13.00.

Flera landslagsspelare finns på plats i Linköping för SM i rugby 7’s. I dag inleds mästerskapets sista dag med semifinaler kl. 09.00. På damsidan ställs Göteborg RF mot NRK Troján och Pingvin RC mot Vänersborgs RK. På herrsidan ställs Enköping RK mot Spartacus RUFC medan Stockholm Exiles RFC möter NRK Troján. Förvänta dig intensivt spel och en del rejäla smällar. Se hur det såg ut igår på Stångebrofältet i spelaren nedanför.

 

I går fick vi se ett fantastiskt svenskt rekord på 1500 m frisim av Victor Johansson. Johansson har en otrolig historia bakom sig där han så sent som för runt ett och ett halvt år sedan låg nedsövd i respirator i 30 timmar i följderna av en halsinfektion. En extra imponerande resa till rekordet med andra ord. I dag har du chansen att se honom igen när han tävlar i 200 m frisim. Simtävlingarna startar med försök kl. 09.00 på Tinnerbäcksbadet.

Missa inte heller… 

… SM i bågskytte går in på tredje och sista dagen. Nu är det dags för individuella finaler med start kl. 09.00 på Stångebrofältet.
… SM i discgolf kl. 08.00 på Ryds motionscentrum.
… HEMA, historical european martial arts, i Vasahallen. Start Kl. 08.30.
… 3×3 basket på Trädgårdstorget med start kl. 09.00.
… Beachvattenpolo i Kinda kanal kl. 09.00.
… SM i working equitation på Smedstad Ridsportcenter.

Till SM-veckans program
Till SM-veckan på SVT Sport