SVT har valt ut sitt ”wild card” till SM-veckan i Linköping i sommar.  Det blir padel, som också gör debut på SM-veckan, som gör de övriga idrotterna sällskap på sommarens idrottsfest i Linköping.

28 juni-3 juli kommer fler än 30 idrotter att göra upp om SM-titlar under SM-veckan i Linköping. Nu är det klart att Padel-SM att bli ett starkt tillskott under veckan i och med att de tilldelats SVT:s så kallade wild card.

Padel-SM kommer att avgöras under 27-30 juni. 56 lag kommer till spel på dam- och herrsidan. Upp till kvartsfinalerna spelas matcherna inomhus hos arrangörsföreningen WAP Padel Club Linköping. Till finalspelet bygger Svenska Padelförbundet upp en utomhusbana på centrala Trädgårdstorget. Samtliga fyra semifinalerna för dam och herr samt båda SM-finalerna kommer att direktsändas i SVT. Alla matcher kommer även att sändas i Padel Television. 

– Från svensk padel får vi visa upp oss i hela sex direktsända matcher i SVT. Detta ger oss ett väldigt fint fönster att få sprida denna högkvalitativa och väldigt tv-vänliga sport till hela svenska folket, säger Calle Åkesson, verksamhetschef Svenska Padelförbundet.

Tanken är att skapa en häftig samlingsplats för såväl Linköpingsbor som tillrest publik och Svenska Padelförbundet kommer förutom tävlingar att ge möjlighet att prova på padel för barn och ungdomar med syftet att fler ska söka sig till en förening. 

Från värdstaden Linköping gläder man sig över att få med padel som den sista av 32 idrotter under SM-veckan.

– Padel är spektakulärt och fartfyllt. Padel-SM blir därför ett härligt tillskott till SM-veckan och det kommer att bli en riktig folkfest med sverigeeliten på plats mitt i Linköpings vardagsrum,  säger Anders Thorén på Visit Linköping, projektledare för SM-veckan i Linköping.

För mer information, kontakta: 

Calle Åkesson, verksamhetschef Svenska Padelförbundet , [email protected], 0731-839854

Anders Thorén, projektledare SM-veckan Linköping, [email protected], 070-811 50 81

Per Bergljung, evenemangsansvarig SM-veckan, Riksidrottsförbundet, [email protected], 070-609 62 17