Full fart ute på Billingen som är platsen för SM i både längdskidor och draghundsport.

Över 100 mästare koras på SM-veckan i Skövde. Anna Dyvik, IFK Mora SK, blev i går den allra första när hon vann sprinten på SM i längdskidor.

Tuffare var det för Elina Rönnlund från IFK Umeå som länge ledde sin kvartsfinal innan en kostsam felkörning. Hon stod för en imponerande comeback men missade andraplatsen, och därmed avancemang, med en tiondel. Rönnlund får en ny chans i dag när hon finns med i startlistan för damernas 10 km som startar kl. 14.50.  Herrarnas 15 km startar kl. 13.05.

Runt åkarna på skid-SM finns massor av människor som ser till att de får de bästa möjliga förutsättningar. I inslaget nedanför får du möta Falun-Borlänge SK:s vallateam och besöka vallabussen.

Kl. 17.30 är det dags för SM i draghundsport att dra igång. I dag är det grenen pulka som står i programmet. Håll extra koll på Jessica Häggqvist. Hon har ett VM-guld från i fjol. Hon utmanas av Martina Höök som har startat den här säsongen bra.

I herrklassen sticker Martin Norberg och Tommy Lagerholm ut. De kommer att representera Sverige på VM i Åsarna senare i vinter.