Liksom Viskan står Borås aldrig still

2025 står Borås värd för SM-veckan vinter. Vi är stolta över att få välkomna dig till en stad med stora visioner som vågar ta för sig. Här samlas kreativitet, innovativ design, street art, e-handel och världsledande forskning inom textil. Men Borås har även en storslagen natur, idrottsupplevelser i toppklass och ett rikt utbud av butiker och restauranger. Och inte minst en entreprenörsanda som tänker nytt, en knalleanda som ständigt är i framåtrörelse och invånare som är stolta över sin stad. Vi är en stad i ständig förändring. Liksom Viskan står Borås aldrig still.

Staden som galleri

I Borås ser alla på konst, varje dag. Du som vandrar på gator och torg, förbi knutpunkter och längs Viskan kan inte undgå de hundratals skulpturer, installationer och muralmålningar som samsas inom en radie av knappt 1,5 kilometer. Borås gatukonst är en internationellt uppmärksammad, och ständigt växande, upplevelse tillgänglig för alla, året runt.

 

Upplev det textila arvet

Textil löper som en röd tråd genom Borås 400-åriga historia fram till dagens moderna stad. Från knallar till postorder till e-handel. Genom åren har en särskild känsla för mode och design växt fram. Ett fokus som även resulterat i allt mer intensiv forskning. Framtiden för textilstaden Borås präglas av hållbarhet och innovation.