SM-veckan vinter 2020 är ett miljömärkt event enligt Håll Sverige Rent. Detta innebär att eventets miljöpåverkan kan minskas i allt från planering, transporter, inköp och nedskräpning. Genom att miljömärka eventet ger arrangörskommunerna så väl samarbetspartners, föreningar och besökare möjlighet till idrottsupplevelser med så lite avtryck på miljön som möjligt.

Fokusområdet för certifieringen är avfallssortering i alla delar. Information och kärl kommer finnas tillgängliga under hela eventet. Vi har även som mål att höja ambitionerna på den mat som serveras under festivalen med mer lokalproducerat och veganskt. För att minska nedskräpning och pappersförbrukning kommer vi ha mindre trycksaker och mer digital information. Vi kommer även att minska miljöavtrycket från transporter av deltagare och publik till Luleå och Boden.

För att skapa ett hållbart evenemang behöver vi alla hjälpas åt och vara engagerade i arbetet. Arrangörer, aktörer, sponsorer, samarbetspartners, besökare och deltagare kan alla bidra till att minska vår miljöpåverkan.