Ta del av Mötesplats SM-veckan!

Med idrotten i fokus, lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling. Mötesplats SM-veckan är en arena för samtal,  en plats att bli inspirerad på samt få ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning. Mötesplats SM-veckan i Piteå erbjuder såväl riktade nätverksträffar som öppna seminarier.

Mötesplats SM-veckan är en del av SM-veckan i Piteå, 23–28 mars 2022 och arrangeras i samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Norrbotten, Luleå tekniska universitet, Region Norrbotten och Piteå kommun.


Onsdag 23 mars

13.00 – 15.15
Med känsla för snö

Plats: Digitalt

Ta del av den senaste forskningen om snö och snökvalitet, skidor och skidglid. Våra skidspår, pister, leder och isar är i ständig förändring beroende på hur många människor som nyttjar dem och för vad. De yttre förhållandena spelar en avgörande roll – att hålla anläggningar i gott skick är utmanande med ett klimat i förändring.

Till sändningen

Seminariet är ett samarbete mellan Luleå tekniska universitet, RF-SISU Norrbotten, Riksidrottsförbundet och Piteå kommun.

17.00 – 20.00
Forskning och medaljer – hur hänger det ihop?

Plats: Digitalt

Ta del av den forskning som pågår på Luleå tekniska universitet i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och vallateamen för landslagen i skidskytte och längdskidor. Du får möta forskare, tränare och landslagsaktiva från längd- och skidskyttelandslagen, som berättar om OS-upplägg och hur de ser på utfallet.

Till sändningen

Seminariet är ett samarbete mellan Luleå tekniska universitet, RF-SISU Norrbotten, Riksidrottsförbundet och Piteå kommun.

Torsdag 24 mars

10:00-12:00
Idrottsrörelsen – en viktig faktor för Norrbottens framtid och attraktivitet

Plats: digitalt

Direktsänt samtal med regionala, lokala och nationella beslutsfattare, där vi berör två viktiga frågor för Norrbottens och idrottsrörelsens utveckling – återstarten efter pandemin och tillgången till anläggningar och idrottsmiljöer. Med rätt förutsättningar kan idrottsrörelsen bidra till ett attraktivt Norrbotten där människor vill bo och leva.

Till sändningen

Sändningen är ett samarbete mellan RF-SISU Norrbotten, Riksidrottsförbundet, Region Norrbotten och Piteå kommun.

Fredag 25 mars

09:00-15:30
Nätverksträff: Regionala evenemangsnätverket

Plats: Pite havsbad

En träff som i första hand riktar sig till dig som arbetar med olika typer av evenemang (kultur, näringsliv eller idrott) ur ett strategiskt perspektiv. Syftet med nätverket är att stärka relationerna mellan aktörer i länet och utbyta erfarenheter mellan varandra.

Nätverket har startat på initiativ av RF-SISU Norrbotten tillsammans med Luleå kommun/Luleå Business Region, Piteå kommun och Region Norrbotten.