Vi tror på idrotten som en positiv kraft i samhället och ser SM-veckorna som ett tydligt exempel på idrottsrörelsens mångfald, samhällsnytta och bredd. Sedan 2015 är Svenska Spel stolt huvudsponsor till SM-veckan, som i år går av stapeln i Piteå.

Tillsammans med idrottsrörelsen arbetar Svenska Spel för att göra idrotten mer jämlik, där alla får samma möjligheter att vara delaktiga. Vi vill att idrotten ska leva i hela landet vilket betyder att vi bryr oss om såväl landsortsföreningarna som de välkända storstadsklubbarna. Och självklart hejar vi lika mycket på ungdomsidrotten som våra folkkära landslag.

En viktig del i att göra idrotten mer jämlik är att möjliggöra för fler att komma i rörelse. Därför driver vi tillsammans med Riksidrottsförbundet Rörelsefonden där specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till att idrotta. Under SM-veckan kan du som besökare också vara med och möjliggöra för fler att komma i rörelse. Kom till Svenska Spels tält och ställ dig i jägarvila eller i stakmaskinen. Ju mer tid du spenderar i rörelse, desto mer medel skänker vi till fonden.

Heja jämlik idrott!