Just nu!

SM-veckan i SVT till 2028

Nu är det klart att SM-veckan kommer att sändas i SVT till och med 2028. SVT och Riksidrottsförbundet (RF) har undertecknat ett avtal som omfattar åren 2026–2028, vilket innebär att det gamla avtalet som löpte fram till och med 2025 har förlängts med tre år.

Idrottsfesten i Skövde är över

SM-veckan är över för den här gången. Vinterveckan i Skövde blev den sydligaste någonsin. Över 100 guldmedaljer delades ut och totalt blev det 145 timmars tävlande i 16 idrotter.

Peter Hüglow dominerar – tog 86:e SM-guldet i boccia

Peter Hüglow är en av boccians främsta profiler. I Sverige är han överlägsen – och har prenumererat på titeln som svensk mästare. Under SM-veckan i Skövde kunde giganten säkra sitt 86:e (!) SM-guld.

Klubbkamraternas pik till Eric Rosjö: ”När vi slapp honom...”

IFK Mora stod som segrare i herrarnas SM-stafett. Bröderna Jonas och Gustav Eriksson skickade då en pik till klubbkamraten Eric Rosjö, som är på VM-uppladdning. – Säg som det var nu då. När vi slapp Rosjö, då går det vägen, säger Jonas Eriksson till SVT Sport.

Tuff spurtuppgörelse när IFK Mora tog hem herrstafetten

IFK Moras Gustaf Berglund spurtade ner Piteås Fredrik Andersson och tog hem SM-stafetten över 3x10 km klassiskt på Billingen i Skövde. Det blev en rasande spurtuppgörelse när Andersson kom tillbaka och slängde sig över mållinjen utan att helt nå fram.

Linn Sömskar gav Umeå stafettguldet

Linn Sömskar följde upp gårdagens guld på 15 km med att föra IFK Umeå till stafettguld i SM-veckan över 3x5 km klassiskt. Hon satte full fart direkt på sin avslutande sträcka och gav aldrig Sofia Henrikssons Piteå en chans. – Det känns bra att ta tillbaka tronen, säger Sömskar.

SM-veckan i Skövde – dag fem

SM-veckan går in på upploppet. Men det finns massor av avgörande ögonblick kvar att se och massor av mästare kvar att kora. 
Läs fler nyheter här